TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cingözler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde projelerini açıkladı

Cumhur İttifakı Çukurova Belediye Başkan Adayı Firdevs Cingözler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde "Çukurova'ya Vizyon Projelerimiz" adı altında projelerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 14:53
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Cingözler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde projelerini açıkladı

Cumhur İttifakı Çukurova Belediye Başkan Adayı Firdevs Cingözler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde "Çukurova'ya Vizyon Projelerimiz" adıyla projelerini tanıttı. Proje tanıtım toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur İttifakı il başkanları, partililer ve çok sayıda kişi katıldı.

Park Vadi Tesisleri’nde yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan Cumhur İttifakı Çukurova Belediye Başkan Adayı Firdevs Cingözler, Çukurova’da yapacağı işlerden bahsetti. Cingözler, “Bugün biz kadınlar için önemli bir gün. Bu nedenle Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Kadının ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda güçlenmesini sağlamak amacıyla 113 yıldır kutlanan bugün bize bir şey söylüyor: Ayağa kalk ve gücünü göster. Peki ama nasıl? Hiç kuşkusuz dayanışmayla, sevgiyle ve hep birlikte. Biz de diyoruz ki Çukurova'yı hep birlikte yönetmeye talibiz. Uzun yıllardır siyasetin içinde yer alan bir olarak Çukurova’nın sorunlarını iyi biliyorum” dedi.

Altyapı, toplu ulaşım, bozuk yollarla; semt pazarlarında çok sayıda sıkıntılar olduğunu dile getiren Cingözle, “Gençlerin, çocukların rahatlıkla sosyalleşebileceği alanlarımız bulunmamakta. Kadınlarımızın, yaşlılarımızın kent yaşamına dair talepleri var. Sorunların hepsine hakimiz ve somut projelerle geliyoruz. Halkımızın altyapı, üstyapı sorunu olmayan, sosyal donatı alanları ile huzur ve güven ortamıyla daha yaşanılabilir bir Çukurova hayaliyle yola çıktık. Hedefimiz şehrimizde bugüne kadar görmezden gelinen sorunları çözerek halkın yüzünü güldüren belediyecilik örneği sergilemektir. Bu hedef doğrultusunda Çukurova ilçemiz için projelerimizi belirlerken kentin bilinciyle temel ihtiyaçları dikkate aldık” diye kaydetti.

Çözüm üreten, geleceği inşa eden, sağlık ve sosyal belediyecilik odaklı halkın hayatını kolaylaştıran ve değer katan projeler için bütün bilgi birikimlerini ortaya koyduklarını söyleyen Cingözler, konuşmasına şunları da ekledi:

“Ciddi bir ekiple Çukurova için gece gündüz demeden, bu projeleri hayata geçirmeye hazırız. Projelerimizin başında yer alan Atatürk Kent Meydanı projemiz ilçemizin ilk kent meydanı olma özelliğini taşıyacaktır. Hepinizin bildiği üzere 6 Şubat depremlerinde ne yazık ki çok acı deneyimler yaşadık. Ülkemizde deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmek zorunda olduğumuzu bildiğini kaydeden Cingözler, deprem başta olmak üzere; kadın, çocuk, yaşlı, genç ve daha birçok kişinin hayatını kolaylaştıracak projeleri olduğunu aktardı.”

Sonrasında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Biz Adana'yı özledik. Adana da bizi özledi. Ankara’da Adana’yla hep beraberiz. Adana'dan ayrılmadık. Bazen bana soruyorlar ‘Sayın Bakanım Adanalı mısın?’ ‘Adana'dan doğma değil ama sonradan olma iyi Adanalıyım’ diyorum” dedi.

Karakaya, devamında şunları söyledi:

“Çukurova'mızın belediye başkan adayı inşallah 1 Nisan'da Çukurova belediye başkanı olacak. Sarıçam, Seyhan, Yüreğir; Adana'nın tüm 15 ilçesindeki belediye başkan adaylarımız inşallah 1 Nisan'da Cumhur İttifakı belediye başkanı olacaklar. Bugün Dünya Kadınlar Günü. Dünya Kadınlar Günü'nü yüz küsur yıldır belki kutluyor bir gün olarak ama bizim tarihimize şöyle baktığımızda, Türk tarihinde kadın her zaman baş tacı olmuştur. Bu vesileyle Dünya Kadınlar Günü’nü tekrar kutluyoruz. Kadın eli olmadan, kadının yaşamın tüm alanlarına girmeden, dünyaya huzur gelmesi de mümkün değil.”

Sunumu için Cingözler’i tebrik eden Karakaya, “31 Mart'ta yerel seçimlerimiz var. Biraz önce Çukurova Belediye Başkan Adayımız Firdevs Cingözler hakikaten çok sakin, kendinden emin projelerini, vizyon projelerini sundu. Gerçekten ayağı yere basan, uygulanabilir, Çukurova'ya katma değer katabilecek projeler sunduğundan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Uzun zamandır siyasetin içerisinde; iş insanı, Çukurova Meclis üyeliği yapmış Çukurova'yı temsil etmiş başarılı bir iş insanı. Ben inanıyorum ki Çukurovalılar 1 Nisan tarihinde Cumhur İttifakımızın adayını Çukurova Belediye başkanlığına getirecek” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak söze başladı. Çelik, “Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde evlatlarını yetiştirerek, emeğiyle ülkemize katkıda bulunarak her alanda memleketimizi güzelleştirerek bu güzelliğe katkı veren, hayatımıza anlam katan bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Buradan hepimizin duası bugün Gazzeli kadınların, Gazzeli annelerin üzerinedir” şeklinde ifade etti.

Çelik, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Ben Çukurova'da yaşıyor olsaydım böyle bir başkanım olsun isterdim. Gerçekten hayatın her alanına dokunan Çukurova'daki insanımızın bütün özlemlerini, bütün taleplerini karşılayabilecek şekilde Çukurova'yı seven; Çukurova'nın sorunlarını bilen ama en önemlisi de çözüm iradesi olan bir başkan olacak. Çukurova Belediyesi'nin ulusal basına 5 yıl içerisinde nasıl yansıdığını taradığımızda en çok; Çukurova Belediyesi'nde sandalyeler havada uçuşmuş, kurşunlar havada uçuşmuş, biri birine saldırmış. Biri birine işte ateş etmiş. Son beş yılda böyle bir sürü haber oldu. Bizim de en büyük sözümüz şudur. Firdevs Cingözler başkan olduğunda Çukurova Belediyesi’nde kurşunlar değil, çiçekler, güller uçacak hava.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.