TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan devlet korumasındaki çocuklara iftar: 'Devlet hem anadır hem babadır'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, devlet koruması altındaki çocuklara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iftar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 12:28
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan devlet korumasındaki çocuklara iftar: 'Devlet hem anadır hem babadır'

Buradaki konuşmasına ramazanı tebrik ederek başlayan Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanındaki çocuk evlerinde ve sitelerinde devlet korumasında hayata hazırlanan binlerce çocuğun bulunduğunu ifade etti. 

"Elbette anne, babanın yeri ayrıdır. Her ikisini de kaybetmiş bir büyüğünüz olarak, şu yaşta hala özlemlerini duyduğumu itiraf etmek isterim" diyen Erdoğan Özetle şunları söyledi:

- Biliyorsunuz, bizim kültürümüzde devlet hem anadır hem babadır. Kimsesizlerin kimsesi olan devletimiz, çeşitli sebeplerle anne, babasından ayrı düşen çocuklarımızın sığınacağı yegane güvenli limandır. Devletimizin kanatları altındaki çocuklarımız, 85 milyon vatandaşımızın ortak evladıdır.

- Bunun son örneğini 6 Şubat depremlerinde gördük. Ebeveynlerini kaybetmiş çocuklarımıza, bakanlığımız vasıtasıyla hemen sahip çıktık. Devlet, çocuk evleri ve siteleriyle kalacak yeri olmayan çocuklarımızın bakımını zaten üstleniyor.

- Bununla birlikte bizim tercihimiz mümkün olduğu durumlarda çocuklarımızın aile fertleriyle hayatlarını sürdürmelerinden yanadır. Korunmaya muhtaç çocuklarımızla birlikte yaşayan aile bireylerini destekleyerek, bunu sağlamaya çalışıyoruz. Çocuğun, aile fertleri yanında hayatını sürdürmesinin mümkün olmadığı durumlarda da devlet kurumlarını devreye sokuyoruz.

'AİLELERİMİZİN ORTALAMA ÇOCUK SAYISI DÜŞMÜŞ OLSA DA...'

- Ülkemiz nüfusunun yaklaşık 23 milyonunu oluşturan çocuklarımızın her biri, devlet ve onun yöneticileri olarak bizlerin sorumluluğu altındadır. Doğum öncesinden başlayarak, çocuklarımızın sağlığından eğitimine her ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz.

- Nüfusumuzu en büyük gücümüz olarak gördüğümüz için çocuk sayımızın çokluğuyla övünüyoruz. Gerçi son dönemde ailelerimizin ortalama çocuk sayısı bir hayli düşmüş olsa da inşallah aldığımız tedbirlerle bunu da aşacağız. Gözlerini dünyaya açan her evladımızın hayatının her anında, her ihtiyacında yanında olacağımız bir sistem kurduk. Bizim inancımızda insan, yaratılmışların en şereflisidir. Çocuklarımız başta olmak üzere insanımıza yaptığımız her hizmeti bu anlayışla gerçekleştiriyoruz. Şunu bilmenizi isterim, Türkiye Cumhuriyeti müşfik, şefkatli, sosyal devlet özelliği çok güçlü olan bir devlettir. Her birinizi başarılı, donanımlı, iyi eğitim almış bireyler olarak yetiştirmek görevimizdir.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.