Dr. Şevkin: Adana PTT Posta İşleme Merkezi’nde 51 çalışan işsiz kaldı

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, PTT Posta İşleme Merkezi’nde 51 çalışanın tazminatsız işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2025 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2025 09:56
Kaynak: BÜLTEN
Dr. Şevkin: Adana PTT Posta İşleme Merkezi’nde 51 çalışan işsiz kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Başmüdürlüğü’ne bağlı Posta İşleme Merkezi’nde (PİM) 51 çalışanın tazminatsız işten çıkarılmasına tepki gösterdi. Şevkin, PTT Kargo’nun taşeron sistemindeki değişikliklerin emekçilerin işsiz kalmasına yol açtığını belirterek, şçilerin işlerine geri dönmesi gerektiğini ifade etti.

“PTT Kargo’da tazminatsız işten çıkarılan kuryelere sessiz kalmayacağız"

Dr. Şevkin, “Uyarılarımıza ve çağrımıza rağmen PİM’deki kargo dağıtım görevlileri ne yazık ki tazminatsız işten çıkarıldı. Görevden çekilen taşeronun yerini başka bir taşerona bırakmasının skandal boyutu emekçilerin işsiz kalmasıyla sonuçlandı. PTT Kargo’nun parça başı esnaf kurye modeline geçmesinden dolayı iş akitlerinin sona erdirilmesi, güvencesiz ve adeta köle muamelesi yapılan mesai ve çalışma sistemi, hele hele devlet kurumunda asla kabul edilemez. PTT Kargo personeli günlük 120 kargo dağıtmadığı zaman esnaf kurye modeli nedeniyle her gün zarar edecek. Bu çalışma şartlarını kabul etmeyenlerin tazminatsız işten çıkarılmasına sessiz kalamayız” şeklinde konuştu.

Personele, iş akitlerinin sona erdirilmesine dair bildirim de yapılmadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “PTT Kargo’daki bu sorumsuzluk sona erdirilmelidir. Türkiye genelinde yaklaşık 4 bin 500 taşeron işçinin yükleniciliğini yapan firmanın ayrıcalığı nedir? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu işin neresindedir? Ülke genelinde Adana’da işten atılan çalışanların uğradığı muameleye maruz kalacak PTT Kargo bünyesinde çalışan toplam 14 bin işçi kaderiyle baş başa bırakılmamalıdır” diye konuştu.

“İşçiler işlerine geri dönsün”

Dr. Şevkin, “Kurumda, mevcut taşeron firma görevden çekilerek yerini yeni bir taşeron firmaya bıraktı. Yeni firma, çalışanlara doğrudan iş teklif etmek yerine, kendi adlarına şirket kurarak kurye olmalarını şart koştu. Bu sistem, "taşeronun taşeronu" olarak adlandırılan bir yapıdır ve sosyal güvenceyi tamamen ortadan kaldırmıştır. İşsizliğin had safhaya ulaştığı Türkiye’de ve Adana’da işsizler ordusuna yeni işsiz ekleyen iktidarın ve kurumları yönetenlerin insafsızlığı halkımızı yeni buhranlara sürüklüyor. Herkes elini vicdanına koysun. İşçiler işlerine geri dönsün. Daha fazla insanımız işsiz kalmasın” ifadelerini kullandı.

“Çalışanların daha fazla mağdur edilmesine engel olun”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na seslenen Dr. Şevkin, “PTT Genel Müdürlüğü’ne bağlı taşeron işçileri tek tek işten çıkarılıyor. Adana PTT Başmüdürlüğü’ne bağlı taşeron işçiler işten çıkarıldı. Düşük maaşlarla çalışmalarına rağmen evlerine ekmek götürme derdindeki çalışanlardan işlerine devam edebilmeleri için 120 bin TL teminat istendiği vurgulanıyor. Zar zor geçinmeye çalışan, karınlarını doyurmaya çalışan insanlar bu parayı nereden bulacak? Özellikle devlet kurumlarının daha güvenceli personel çalıştırması gerekirken, esnek ve güvencesiz bir sistemi dayatması kabul edilemez. Bakan olarak görevinizi yapın ve çalışanların daha fazla mağdur edilmesine engel olun” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.