TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Hiç kimse Filistin meselesinde bizi sorgulayamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Filistin meselesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Hiç kimse ne şahsımı ne de bu kutlu kadroyu Filistin meselesinde sorgulayacak kapasitede değildir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan: Hiç kimse Filistin meselesinde bizi sorgulayamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Filistin meselesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Filistin'e yönelik desteklerini ve eleştirilerini dile getirdi. Seçim sürecinde ve sonrasında yaşananları değerlendiren Erdoğan, Türkiye'nin Filistin meselesindeki kararlılığını vurguladı.

HİÇ KİMSE BİZİ SORGULAYAMAZ

Erdoğan, sert ifadelerle, "Hiç kimse ne şahsımı ne de bu kutlu kadroyu Filistin meselesinde sorgulayacak kapasitede değildir" dedi. Türkiye'nin Filistin'e olan destek ve hassasiyetini vurgulayan Erdoğan, "Bizim hayatımız Filistin mücadelesiyle geçmiştir" şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ VE FİLİSTİN HASSASİYETİ

Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz darbe girişimini, "siyonizmin uşağı vatan haini FETÖ tarafından bizim Filistin hassasiyetimizi kırmak için yapıldı" şeklinde değerlendirdi. Filistin liderinin hafta sonu Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceğini belirten Erdoğan, bu ziyaret kapsamında birçok konunun ele alınacağını ifade etti.

Erdoğan'ın tam açıklamaları şu şekilde oldu;

"Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren meselelerde geri adım atmadan haklarımızın peşinden koşacağız. Terör devleti İsrail, 7 Ekim'den bu yana hem Gazze'de hem Batı Şeria'da bir soykırım icra ediyor. İsrail, büyük bir şımarıklık içinde insanlık tarihine şimdiden utançla yazılmış bir katliam yürütüyor. Şimdi seçim sürecinde de seçim sonrasında da bir takım merkezlerden şahsıma ve partimize yönelik insafsız ithamlarda bulunuldu. Bunların bize karşı kullanıldığını da gördük. Yalan iddialar üzerinden bizi, partimizi, hükümetimizi töhmet altında bıraktılar. Bazı sözde partiler bu konuda bizim nasıl tavır takındığımızı bildikleri halde bizi kalkıp eleştiri yağmuruna tuttular. Bunu söylemek istemezdim ama mecbur kaldım. Hiç kimse ne şahsımı ne de bu kutlu kadroyu Filistin meselesinde sorgulayacak kapasitede değildir. Bizim hayatımız Filistin mücadelesiyle geçmiştir. Biz birileri gibi Filistin'in yerini Gazze'de yaşanan zulmü 7 Ekim'de öğrenmedik. Hafta sonu yine Filistin davasının lideri misafirim olacak. Beraber birçok şeyi konuşacağız dertleşeceğiz. 15 Temmuz ihaneti siyonizmin uşağı vatan haini FETÖ tarafından bizim Filistin hassasiyetimizi kırmak için yapıldı."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.