Geçer: Adana, Kurtuluş Savaşı’nın önemli kahramanlarından biri olmuştur

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2026 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2026 12:34
Kaynak: BÜLTEN
Geçer: Adana, Kurtuluş Savaşı’nın önemli kahramanlarından biri olmuştur

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, şehrin Kurtuluş Savaşı’ndaki önemine ve Adanalıların milli mücadeleye katkılarına dikkat çekti. Geçer, hemşehrilerini 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya davet ederken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve özlemle andı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, “Adana ve çevresini Fransızlar işgal etmişti. Her şey istedikleri gibi gidiyordu fakat Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletiyle birlikte başlattığı direniş ve Kurtuluş Savaşı, işlerini tamamladıklarını düşünen emperyalistleri şaşkına çevirdi. Milli Mücadele başlatan Mustafa Kemal Atatürk, 1. Dünya Savaşı galiplerinin hesabını bozdu. Büyük Savaş’ın ardından Adana’ya gelen ve kentin ileri gelenleriyle, Adanalılarla görüşen Mustafa Kemal Atatürk, kendisinde Milli Mücadele verme hissinin, Adanalılarla yaptığı görüşmelerden sonra Adana’da oluştuğunu; “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” diyerek açıklamıştır. Adana ve çevresindeki direniş Fransızları barış istemeye mecbur bırakmış, barış görüşmeleri TBMM ile yürütülmüş, böylece Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk kez tanınmıştır” ifadelerini kullandı.

“ADANALILAR, MİLLİ MÜCADELEYE BÜYÜK KATKI SAĞLAMIŞTIR”

Güngör Geçer, “Adanalılar, Kurtuluş Savaşı’nın önemli bir parçası olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’yle taçlanan Milli Mücadele’ye büyük katkı sağlamıştır. Fransız işgaline uğrayan Adana’mız yaklaşık 4 yıllık zulmün ardından Kuvayı Milliye ile yiğit Adanalıların direnişi sayesinde özgürlüğüne kavuşmuş, 5 Ocak 1922’de şehirde yeniden Türk Bayrağı dalgalanmaya başlamıştır. Büyük zorluklarla, atalarımızın canları pahasına kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak için Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan, öğretilerinden asla ayrılmamalıyız. Kurtuluşun gururunu ve onurunu sonsuza kadar yaşayacak olan hemşehrilerimin 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum” şeklinde konuştu.


Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.