TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökhan Zan kimdir? Futbol sahasından siyasete

Son dönemlerde ses kayıtlarıyla gündeme bomba gibi düşen Gökhan Zan kimdir? Gökhan Zan ne iş yapıyor? Bir zamanlar Türk futbolunun önemli isimlerinden olan Gökhan Zan'ın kariyerindeki dönemeçleri ve siyasi adımları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
Gökhan Zan kimdir? Futbol sahasından siyasete

Deprem döneminde kazandığı sempatiyle siyasi arenada dikkat çeken Zan, öncelikle İYİ Parti çatısı altında siyaset yapmayı denedi, ancak başarılı olamayınca istifa etti.

Ancak, depremdeki rolüne rağmen CHP'nin Hatay'da Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi eleştirilere neden oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Savaş'ın anketlerde en çok oy alan kişi olduğunu belirterek, "Alternatif bulamadık" açıklamasını yapmıştı.

Bu süreçte TİP, "alternatif" olarak Gökhan Zan'ı aday göstermeyi düşündü ancak beklenmedik bir şekilde bu kararından vazgeçti.

Gökhan Zan ise son olarak sosyal medya hesabından adaylıktan geri çekilmeyeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

''Bu mücadelemi halkımla beraber sahada vermeye devam edeceğim. Çünkü Hataylılara bir söz verdim. Onları alternatifsiz bırakmayacağım. Mücadelem de haklılığım da Hataylılara emanet. "Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır”  Asla geri adım atmıyorum. Gerçekler ortaya çıktığında, utanacaksınız…''

gökhan zan kimdir

Gökhan Zan Kimdir?

Gökhan Zan, Türk futbol tarihinde önemli bir yere sahip olan eski milli futbolculardan biridir. 7 Eylül 1981 tarihinde doğan Zan, stoper mevkiinde görev yapmış ve birçok önemli kulüpte forma giymiştir. Sosyal medya platformlarında da aktif olan Zan, futbol kariyeri boyunca yaptığı paylaşımlarla dikkat çekmiştir.

Gökhan Zan, profesyonel futbol kariyerine 1999 yılında Hatayspor'da başladı. Daha sonra Çanakkale Dardanelspor'a transfer oldu ve burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. 2003-2004 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan Zan, Beşiktaş formasıyla önemli başarılar elde etti. 2008-2009 sezonunda ise Galatasaray'a transfer olarak burada da başarılı bir performans sergiledi.

Milli takım kariyerinde de etkili olan Zan, Türkiye'yi 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda temsil etti ve toplamda 42 kez milli formayı giydi.

Siyasi alanda da aktif olan Zan, 22 Mart 2023 tarihinde İYİ Parti'ye katıldı ve 2023 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. Ancak, seçilemedi ve ardından 27 Aralık 2023'te İYİ Parti'den istifa etti.

gökhan zan

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.