Gürer: Tarım işçisi çocukların yaşam koşulları acilen iyileştirilmeli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hasat döneminde Urfa’dan Niğde’ye gelen tarım işçilerinin çocuklarının çadırlarda, ilkel koşullarda yaşadığını ve eğitim imkanlarından mahrum kaldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2025 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2025 09:47
Kaynak: BÜLTEN
Gürer: Tarım işçisi çocukların yaşam koşulları acilen iyileştirilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, hasat dönemi dolayısıyla Urfa’dan Niğde’ye gelen tarım işçilerinin çocuklarıyla bir araya gelerek onların yaşam koşullarını yerinde inceledi. Tarım işçisi ailelerin çocuklarının ciddi mağduriyetler yaşadığını belirten Gürer, “Bölgede hasata gelen tarım işçilerimiz doğal olarak buraya çocuklarıyla geliyorlar. Bu çocuklar, okullar açıldığı halde okula gidemiyorlar. Sosyal olanaklar yetersiz, banyo yapma imkânları bile sınırlı” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çocuklara eğitim durumlarını sordu. Ortaokulu bitirdiğini ve liseye devam etmek istediğini söyleyen bir çocuk, “Burada çalışırken eğitimime devam edemiyorum” diyerek yaşadığı durumu anlattı.

“Çocuklar çadırlarda, ilkel koşullarda büyüyor”

Ömer Fethi Gürer, “Çocukların yaşam şartları olumsuz. Banyo yapma imkânları sınırlı, tuvaletler ilkel. Çadırda yaşıyorlar. Çocukların yaşamı, akranlarının hayatıyla örtüşmüyor. Tarlada büyüyorlar, eğitimleri yetersiz, sosyal olanakları yok. Çadırdaki yaşamda her istediklerine erişemiyorlar. Bu çocuklar gıdayı çoğunlukla topladıkları ürünlerden alıyor, örneğin patates gibi. Üç yıldır tarlalarda çalışıyorum. Aldığımız ücret ancak karnımızı doyurmaya yetiyor. Anne baba, kardeşler tarlada; küçükten büyüğe herkes çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Çocuklar ve gençler, çadırda yaşamanın zorluklarını CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e şu şekilde anlattı: “Gece saatleri -5’e kadar soğuk oluyor. Hasat döneminde gündüzleri sıcak, geceleri soğuk. Burada bir ay kalıyoruz, sonra başka illere gidiyoruz. Bir, iki ay işsiz kalıyoruz. Sonra mahsul yetişene kadar tekrar çalışıyoruz.”

“Tarım işçisi çocukların yaşam koşulları acilen iyileştirilmeli”

Ömer Fethi Gürer, tarım işçisi çocukların eğitim ve yaşam koşullarının iyileştirilmesinin acil bir gereklilik olduğunu vurguladı. Gürer, “Bu sorunlar hem çocukların hem de toplumun geleceğini doğrudan etkiliyor. Tarımda çalışan çocukların eğitim ve sosyal haklarına erişimi sağlanmalı” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.