TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kısacık sahaya indi, vatandaşların derdini dinledi

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, sahaya indi. Vekil Kısacık, İmamoğlu ve Kozan ilçelerine bulunduğu ziyaretlerinde esnaf, vatandaş ve narenciye üreticilerinin sorunlarına kulak verdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 17:45
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Kısacık sahaya indi, vatandaşların derdini dinledi

Yerel Seçim kapsamında İmamoğlu’na giden Milletvekili Sadullah Kısacık, programına partisinin İmamoğlu İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etmekle başladı. İlçe başkanlığında İlçe Başkanı Hakan Gül ve teşkilat üyeleriyle bir araya gelen Kısacık’a İl Başkanı Hamza Milli ile birlikte il yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. İlçe başkanlığı ziyareti sonrası esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyerek vatandaşlarla sohbet eden Kısacık, birçok şikayet dinledi.

Ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Kısacık, programına Adana Caddesi’nde devam etti.

Kısacık, burada narenciye üreticileriyle bir araya gelerek bir kez de onların sorunlarını dinledi. Narenciye üreticileri Kısacık’a “Bize ‘Boş bırakmayın toprağınızı işleyin, üretin’ diyorlar. Ama konu üretimdeki mazot, gübre, tohum, ilaç, fidan, sulama, işçi maliyletlerine gelince onun hakkında konuşan yok. Koca 1 yıl boyunca emek veriyoruz ve narenciyeyi 2,5 TL’ye üretiyoruz. Bahçede toplama, nakli derken marketlerde tezgahta 20 TL’ye yer alıyor” şeklinde yakındı.

“YAZIK OLUYOR KOZAN’A”

İşçi maliyetlerinden dolayı dalda kaldığı için ağaca zarar veren ürünü bile toplatamadıklarından bahseden narenciye üreticileri, “Yazık oluyor Kozan’a, çünkü narenciye Kozan’ın her şeyi. Kozan’ın sanayisi yok, limanı yok, madeni, turizm yok. Kısaca Kozan’ın hiçbir şeyi yok. Bir tek narenciyesi var. Sizden isteğim sesimizi daha çok duyurmanız ve TBMM’de sorunlarımızı dile getirip, bize yardım etmeniz” şeklinde konuştu. 

“ÇİFTÇİLERİMİZ ÜRÜNLERİNİ DALINDAN SATMAYA ÇALIŞIYOR, AMA ONA DA ALIM YOK”

Narenciye üreticilerinin tüm sorunlarını dinleyip sorularına cevap veren Vekil Kısacık, çiftçinin sadece narenciyede değil, üretimi kapsayan bütün plansız ve programsız tarım politikalarından etkilenen bölümlerin olduğunu belirtti. Tarımsal önizlemenin olmadığına vurgu yapan Kısacık, konuşmasının devamında şu cümleleri kullandı:

“Gıdadan sanayiye kadar birçok farklı alanda değerlendirilen ve ön plana çıkan narenciyenin iç pazar ihtiyacında ve ihracat dışında değerlendirildiği bir alan maalesef yok. Varsa da sınırlı sayıda bir alana sahip bir ürün. Gerek Kozan’da gerek Kozan yakınlarında narenciyeyi değerlendirebilecek bir sanayi alt yapısı ne yazık ki mevcut değil. Olmadığı için de çiftçilerimiz ürünlerini dalından satmaya çalışıyor, ama ona da alım yok.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.