TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meral Akşener'den Muhalefete: Psikoloğa görünmelerini tavsiye ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılma kararının ardından yaşanan saldırılara dikkat çekti. Akşener, "Bu kararı aylar önce açıkladık. Ancak her yeni aday açıkladığımızda iktidar ve ana muhalefetten sürekli saldırıya maruz kalıyoruz." şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 11:52
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Meral Akşener'den Muhalefete: Psikoloğa görünmelerini tavsiye ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart'taki yerel seçime kendi adaylarıyla girme kararları sonrası sürekli bir saldırı altında olduklarını belirtti. "Bazı şeylere inanamıyorum." diyen Akşener, partisinin bu kararını aylar önce açıklamalarına rağmen, her yeni aday açıklamasında iktidar ve ana muhalefetin saldırılarına maruz kaldıklarını ifade etti. Akşener ayrıca, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in "FETÖ üyeliği" suçlamasından beraatine de tepki gösterdi. İYİ Parti lideri, "Bir neslin, yalnızca sorularını değil yıllarını, hayallerini, gençliğini çalanlar ne değişti de aklanıverdi?" şeklinde sorular yöneltti. İşte Akşener'in satır başlıkları:

Emekliye verilen 3 bin lira gerçekten bir artış mı yoksa kayıp mı?

Emeklilere bayram ikramiyesi uygulaması ilk kez 2018 yılında bizim çabalarımızla başlamıştı diyen Akşener'' 2018 yılında 1000 lira olan bayram ikramiyesi enflasyonun hızlı artışına rağmen 6 yıl içinde sadece arttırıldı. son olarak önümüzde ki bayramlar için yüzde 50 artışla 3000 lira yapıldı. 3000 lira gerçekten bir artış mı yoksa kayıp mı?

Mesele 2018 yılında bir emeklinin bayram ikramiyesi 217 dolara denk geliyordu bugün ise artırılmış haliyle bile 97 dolar ediyor.

2018 yılında emekli vatandaşımız bayram ikramiyesi ile 25 kg kıyma alabiliyordu bugün ise 7,5 kg kıyma alabiliyor. 2018 yılında 158 litre benzin alınabiliyordu bugün ise 73 litre alabiliyor. Yani yarısından bile az. Durum böylesine ibretlikken bende şimdi sormak istiyorum Emeklinin bayram ikramiyesi gerçekten artmış mı? Açıkça görüyoruz ki artmamış kuşa dönmüş.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Emeklilerin Yılı' ilan ettiği 2024 yılında emeklilerimize yine yokluk reva görülmüş.  Biz iyi Parti olarak sessiz kalmayacağız.

Meclis grubumuz komisyonda bir kanun teklifi verdi. Emeklilerimizin bayram ikramiyesinin 7 bin liraya çıkartılması önerildi. Mayıs Ayında söz verdiğiniz gibi ocak ayı için tüm emekli maaşlarına seyyanen 11 bin lira zam yapın.'' ifadelerini kullandı.

İyi Parti Olarak Mısır ile İlişkilerin İyileştirilmesinden Memnunuz

''Biz, İYİ Parti olarak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, çıkarları doğrultusunda Mısır’la ilişkilerimizin, iyileştirilmesinden ancak memnun oluruz.

İYİ Parti olarak, dış politikada, daha önce yaşanan vahim hatalara bu sefer mahal verilmeden, Mısır'la olan ilişkilerimizin ortak tarihe sahip iki ülkenin müşterek çıkarları doğrultusunda sağlıklı, sürdürülebilir ve karşılıklı faydaya dayalı bir şekilde normalleşmesi konusunda da katkılarımızı, önerilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.''

Meral Akşener'den ÖSYM eski Başkanının Beraatine Tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in FETÖ suçlamasından beraatine tepki gösterdi. Akşener, 2020 yılında ortaya çıkan bir olay sonucunda dönemin ÖSYM Başkanı Ali Demir'in "FETÖ üyeliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla tutuklandığını hatırlattı. Ancak bu hafta, beklenmedik bir şekilde Ali Demir'in beraat ettiğini ve sadece "görevi kötüye kullanma" suçundan 1 yıl 15 gün ceza aldığını, hükmün açıklanmasının da 5 yıl ertelendiğini açıkladı.

Akşener, bu durumu bir hukuk garabeti olarak nitelendirerek, bir neslin yıllarını, hayallerini, gençliğini çalanların nasıl bir anda aklanıverdiğini sorguladı. Hükümetin bu konuda verilen kararı nasıl değerlendirdiğini sorguladı ve adaletin sağlanması için gereken adımların atılması çağrısında bulundu.

Ayrıca, Akşener, Erzincan İliç'te yaşanan maden faciasına da değindi. Fırat Nehri'nin kıyısında siyanürle altın aranmasına izin verilmesiyle ilgili olarak hükümeti eleştirdi. Heyelan sonucu 9 işçinin hala kayıp olduğunu belirterek, bu büyük ihmalkarlığın sorumlularının hala hesap vermediğini vurguladı. Ayrıca, İliç'teki madenin kapasite artırmasına izin verilmesine ilişkin eleştirilerini dile getirdi ve hükümetin bu konuda gereken önlemleri alması gerektiğini ifade etti.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılma kararının ardından yaşanan saldırılara karşı sert tepki gösterdi. Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bazı şeylere inanamıyorum. Biz bu kararımızı aylar önce açıkladık. Ancak her yeni aday açıkladığımızda ya iktidar ya da ana muhalefet tarafından sürekli ataklarla karşılaşıyoruz. Aylardır bir türlü durumu hazmedemediler. Bildiğiniz, travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorlar." dedi.

Meral Akşener'den Muhalefete: Psikoloğa görünmelerini tavsiye ediyorum

Seçimlere hür ve müstakil olarak girdikleri için saldırılara maruz kaldıklarını belirten Akşener, ''İYİ Parti olarak, öyle bir dönemden geçiyoruz ki, hakkımızda, ahkam kesen kesene.. Biliyorsunuz, tüm bu kuru gürültünün, sebebi de; Biz bu kararımızı açıklayalı, aylar oldu. Ama, ne hikmetse; ne zaman, yeni bir adayımızı açıklasak; ya iktidar, ya da ana muhalefet; her defasında, atak geçiriyor. Aylardır, bir türlü, durumu hazmedemediler. Bildiğiniz, travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorlar… Psikoloğa görünmelerinde fayda var.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.