TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“PARAYI İYİ YÖNETİN”

Batman'da Ak Partili belediye başkanlarını ziyaret eden Maliye Bakanı Şimşek'in talimatı:

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2014 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2014 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“PARAYI İYİ YÖNETİN”

BATMAN (İHA) - Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kozluk İlçe Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Şimşek, seçim sürecinde verilmiş sözlerin olduğunu ve bunların takipçisi olunması gerektiğini söyledi.

  30 Mart yerel seçimleri sonrası ilk kez Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partisinin seçimi kazandığı Kozluk İlçesi Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek başkan seçilen M. Veysi Işık'ı kutladı. Beraberinde Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Yılmaz Arslan ve çok sayıda partili ile Kozluk Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Şimşek ilçenin sorunları hakkında yeni seçilen Belediye Başkanı M. Veysi Işık'tan bilgi aldı. Belediye ziyareti sırasında yeni seçilen başkana tavsiyelerde bulunan Bakan Şimşek, seçim süresince emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirterek, Başkan Işık'ın artık bu günden sonra destek veren veya vermeyen herkesin belediye başkanı olduğunu söyledi. Şimşek, yeni seçilen Belediye Başkanı Işık'a hitaben yaptığı konuşmada, "Herkese Ak Parti belediyeciliğini, hizmet kalitesinin farkını ortaya koymakla mükellefsiniz. Kendiniz başta olmak üzere bütün çalışanları Kozluk'ta yaşayan kardeşlerimizin hizmetine seferber etmeniz, gece gündüz çalışmanız gerekir. Başbakanımız da açık olarak bize birkaç talimatta bulundu. Bir kere kapımız açık olacak, halkın içinde olacaksınız. Halkın gönlünü kazanacaksınız" dedi.

  Kozluk Belediyesi'nde çok ciddi bir borç yükü olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, bunun zaten geleneksel bir durum olduğunu kaydetti. Şimşek, "Maalesef muhalefetten devraldığımız birçok yerde benzer bir resimle karşılaşıyoruz. 2004 yılında Gaziantep'te büyükşehiri devraldığımızda 1.4 katrilyon borçla devralmıştık. Ama çalışarak ortaya bir fark koyduk. Çok ciddi bırakılmış borç yüküne rağmen Kozluk ilçesinin hizmete susadığı ortada ve bunu sizler başaracaksınız. Kozluk daha güzel hizmete layık. Dolayısıyla siz ve buradaki bütün çalışanlar gece gündüz Kozluk halkına, buradaki kardeşlerimize daha iyi hizmet için seferber olacaksınız" diye konuştu.

 

  "VERİLMİŞ SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLMAMIZ LAZIM"

  Seçim süresi boyunca halka verilmiş sözlerin olduğunu hatırlatan Bakan Şimşek, bunların takipçisi olunması konusunda da başkana uyarılarda bulundu. Bakan Şimşek, "Bu süreçte verilmiş sözler var. Bu sözlerin mutlaka takipçisi olmamız lazım. Verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz lazım. Yeter ki ortaya iyi bir irade koyalım. İnsan kaynağını ve parayı iyi yönetelim, hizmet yapılır. Fark ortaya koyulur. Merkezi hükümet olarak Kozluk'u hep öncelendirdik. Kozluk'un projelerine hep kaynak ayırdık. Kozluk'un köylerine bu hükümet döneminde yapılan hiçbir dönemde yapılmadı" şeklinde konuştu.

Daha sonra Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan beldesine geçen Bakan Şimşek ve beraberindekiler, bağımsız seçilen belediye başkanı Zeki Demir'i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunduktan sonra Hasankeyf ilçesine geçerek, yeniden AK Parti'den seçilen A. Vahap Kusen'i ziyaret etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.