TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim anketleri Ankara, İzmir ve Hatay'da ne diyor? Sonuçlar belli oldu

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara, Hatay ve İzmir ile ilgili son durumu kamuoyuyla paylaştı. İşte detaylar:

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
Seçim anketleri Ankara, İzmir ve Hatay'da ne diyor? Sonuçlar belli oldu

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara, Hatay ve İzmir ile ilgili son durumu kamuoyuyla paylaştı. Yerel seçimler öncesi, siyasi partilerin seçim çalışmaları hızla devam ederken, saha çalışmalarının sonuçları da merakla bekleniyordu. Gerçek Gündem'den Miray Tamer'in haberine göre, CHP'li başkanların yönetimindeki bu üç il, muhalefet arasındaki tartışmalar nedeniyle, İstanbul'un ardından en çok merak edilen iller arasındaydı.

Mehmet Ali Kulat'ın açıklamasına göre, Ankara'da Mansur Yavaş'ın açık ara kazandığı, Hatay'da Lütfü Savaş'ın zafer elde ettiği ve İzmir'de 'küskün' seçmenin tavrının belirlendiği ortaya çıktı. Kulat, eldeki verilere dayanarak Yavaş'ın bu seçimi rahatça kazanacağı görüşünü dile getirdi. Ankara'da AK Parti'li rakibi Turgut Altınok ile arasında yaklaşık 6 puanlık bir fark olduğunu belirtti.

Ankara'nın ilçelerinde de CHP'nin oylarını artırdığını ifade eden Kulat, Mansur Yavaş'ın referansıyla genel bir oy artışı yaşandığını belirtti. Özellikle Gölbaşı, Keçiören ve Mamak gibi ilçelerde oy artışının gözlendiğini vurguladı.

İzmir'de CHP seçmeni kırgın

Hatay'da ise CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın, tartışmalı bir sürecin ardından ana muhalefet tarafından yeniden aday gösterildiğini aktardı. Kulat, Savaş'ın bu yeni durumunun avantaj sağladığını dile getirdi. Öte yandan, İzmir'de uzun süre Tunç Soyer'in aday gösterilmemesi tartışıldı ancak Kulat, CHP'nin İzmir'deki üstünlüğünü vurgulayarak, CHP adayının seçimi rahatça kazanacağını belirtti. Ancak Soyer dönemindeki oranlara göre bir düşüş beklediğini ve CHP içindeki kırgın ve kızgın seçmenin oy oranlarını biraz düşürebileceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.