TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şevkin: Kamu mühendisleri çaresiz, hak ettikleri hakları alamıyor!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye'nin kilit projelerini yöneten kamu mühendislerinin haklarının verilmediğine dikkat çekerek, '25 yıllık kamu mühendisi yoksulluk sınırında maaş alıyor' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 11:23
Kaynak: BÜLTEN
Şevkin: Kamu mühendisleri çaresiz, hak ettikleri hakları alamıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye'nin önemli projelerini yürüten kamu mühendislerinin haklarının verilmemesine ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Dr. Şevkin, kamu mühendislerinin meclise sunulan kanun tekliflerinde destek bulamadıklarını belirterek, bu durumun kamu mühendislerini çaresiz bıraktığını ifade etti.

GELİR EŞİTSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kamuda 25 yıldır görev yapan mühendislerin yoksulluk sınırında maaş aldığını vurgulayan Dr. Şevkin, ek ders, döner sermaye, teşvik ödemesi, taban ödeme, vekâlet ücreti gibi maaşları dışında ek ödemelerinin olmadığını belirtti. Bu durumun gelir eşitsizliğine ve büyük bir adaletsizliğe neden olduğunu dile getiren Şevkin, kamuda çalışan tüm mühendislere "teknik sorumluluk tazminatı" adı altında yeni bir ödeme kalemi oluşturulması gerektiğini söyledi.

CHP'li Milletvekili, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Kamuda çalışan tüm mühendislerin ek ödemelerinin artırılması, mühendislik meslek kanununun çıkarılarak meslek gelişiminin teşvik edilmesi, tüm gelirlerinin emekliliğe katkı sağlaması ve emekli mühendisler için ilave ödeneğin verilmesi gibi bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Ülkenin en önemli projelerini yürüten, kontrol eden, hak ediş düzenleyen kamu mühendislerinin hakları teslim edilmelidir."

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.