TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanburoğlu: Teskere yabancı askerlerin kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır

CHP tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak TSK'nın Suriye ve Irak'taki görev süresinin 2 yıl daha uzatılması ile ilgili açıklamalar yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
Tanburoğlu: Teskere yabancı askerlerin kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak  TSK'nın Suriye ve Irak'taki görev süresinin 2 yıl daha uzatılması ile ilgili açıklamalar yapıldı. CHP’nin teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız fakatsız desteklediğini belirten CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, ancak teskerenin aynı zamanda da yabancı askerlerin kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açtığına işaret ederek,  ”Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusu yok mudur? Askerlerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Türk Milleti, oyunu canından aziz bilir. Anadolu'nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüceltmek için milyonlarca vatan evladı görevdedir. Bizzat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletimizin hemen her kesimi tarafından desteklenen bu itiraz, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürülmüştür. Bu telaşın sebebi nedir?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak  TSK'nın Suriye ve Irak'taki görev süresinin 2 yıl daha uzatılması ile ilgili açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalardan biri de Adana’da gerçekleşti. CHP Adana İl Başkanlığı tarafından parti binası önünde yapılan açıklamada konuşan İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylandığını söyledi. Teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız fakatsız desteklediğini aktaran Tanburoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin ilk ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir. Dolayısıyla teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız fakatsız destekler. Bununla birlikte, tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğimize gölge düşürebilecek unsurları milletimizle paylaşmak da bizim görevimizdir”  şeklinde konuştu.

Tezkerenin yabancı uyruklu  unsurların Türkiye’de bulunmasının önünü açacağını belirten Tanburoğlu, “Söz konusu tezkerenin, yabancı unsurların Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı askerlerin kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır. İktidara sormak isteriz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusu yok mudur? Askerlerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Türk Milleti, oyunu canından aziz bilir. Anadolu'nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüceltmek için milyonlarca vatan evladı görevdedir. Bizzat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletimizin hemen her kesimi tarafından desteklenen bu itiraz, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürülmüştür. Bu telaşın sebebi nedir? Türk Milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, ülkeyi yöneten iktidarın bir kez daha "Allah da milletim de beni affetsin" diyecek duruma düşmesidir” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, "yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması" ifadesini kabul etmesi mümkün olmadığını aktaran Tanburoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Aziz Milletimiz bilmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi, "terörle mücadele" adı altında, yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Altın harflerle yazılmış biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, "yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması" ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir. İşin dikkat çekici bir boyutu da  Milliyetçi Hareket Partisi'nin, yabancı askerlere Türk topraklarının kapısının açılmasına, Cumhuriyet Halk Partisi itiraz edene kadar sessiz kalmış olmasıdır. Ardından "Türkiye'ye gayri meşru yabancı askerlerin ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır" diye, hamasetten öteye gitmeyen bir açıklama yapılmıştır. Sizin için "meşru-gayrimeşru yabancı asker" ayrımı olabilir. Ancak vatan toprağını namus bilen bizler için, böyle bir ayrım yoktur, olmayacaktır. Büyük Önder Atatürk'ün ifadesiyle, zaferleri ve geçmişi, insanlık tarihiyle başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk Ordusu'ndan umudu kesip, yabancı askerlere bel bağlayanları aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz”  

Açıklamaya CHP Adana milletvekilleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, ve Burhanettin Bulut ile çok sayıda partili destek verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.