SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM'de kritik görüşme: MHP ve DEM Parti bir araya geldi

DEM Parti ve MHP heyetleri, TBMM’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin makamında bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede “Terörsüz Türkiye” süreci ve Bahçeli’nin komisyon kurulması yönündeki çağrısının ele alınması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2025 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2025 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
TBMM'de kritik görüşme: MHP ve DEM Parti bir araya geldi

MHP ve DEM Parti heyetleri arasındaki görüşme, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bugün saat 11.30’da başladı. Görüşmeye ev sahipliği yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, heyetini Meclis’teki makamında kabul etti. Taraflar arasında, Türkiye’nin gündeminde yer alan “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında atılacak adımların ele alınması bekleniyor.

GÜNDEMDE ‘KOMİSYON’ ÖNERİSİ VAR

Görüşmenin merkezinde, Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı ve “Terörsüz Türkiye” vizyonu çerçevesinde Meclis'te bir komisyon kurulması yönündeki çağrısı yer alıyor. Bu önerinin detayları ve olası siyasi yansımaları da taraflar arasında değerlendirmeye alındı.

DAHA ÖNCEKİ GÖRÜŞMEYE BULDAN, ÖNDER VE TÜRK KATILMIŞTI

Bu görüşme, iki parti arasında gerçekleşen ilk temas değil. Daha önce 2 Ocak 2025 tarihinde yine Bahçeli’nin TBMM’deki makamında bir görüşme yapılmıştı. O görüşmeye DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk katılmıştı.

TBMM'de kritik görüşme MHP ve DEM Parti bir araya geldi 2

SIRADAKİ DURAK AK PARTİ

DEM Parti heyetinin siyasi temasları yarın da sürecek. Parti yetkilileri, 28 Mayıs saat 15.00’te AK Parti’yi ziyaret edecek. Bu görüşmenin de “Terörsüz Türkiye” süreci bağlamında önemli mesajlar içermesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.