Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Hakkında hapis ve siyasi yasak istendi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis ve siyasi yasak istendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2025 21:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2025 21:22
Kaynak: Haber Merkezi
Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Hakkında hapis ve siyasi yasak istendi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep edildi. Silivri Marmara Cezaevi’nden 24 gün önce tahliye edilen Özdağ, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla yargılanıyor.

Duruşma 30 Ekim’e erteledi

Davanın ikinci celsesi ise dün görüldü. Özdağ’ın İstanbul’da olduğu mazeretini bildirerek katılmadığı duruşmada savcı kamu görevlisine alenen hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle Ümit Özdağ hakkında 2 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak istedi. Özdağ’ın avukatları Murat Yıldız ve Güçlü Emre Özgür de esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istedi. Mahkeme duruşmayı 30 Ekim’e erteledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.