TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soğuklar

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2022 18:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2022 18:26

Kasım ayının son haftası ile birlikte kış mevsimini hissetmeye başladık. Tabi havalar soğudukça kış hastalıkları da artmaya başladı. Bir yandan gribal hastalıklar, bir yanda ise koronavirüs korkusu ister istemez insan tereddüt yaratıyor.

Bugün Çin’de korona vakalarında büyük artışlar görmekteyiz. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, iki günder rekor artışlar olduğun belirtiyor. Son 24 saatte kaydedilen vaka sayısı ile günlük vaka sayısında üst üste ikinci gün rekor kırıldığından bahsediyor.

Bununla birlikte Çin'de ülke genelinde tedbirler de sıkılaştırılıyor. Başkent Pekin dahil çok sayıda kentte siteler ve iş yerleri karantina altına alınırken, test yaptırmaları isteniyor. Yani iş ciddi.. Bu durum ister istemez tüm dünyada endişe ile takip ediliyor.

Şimdi grip, soğuk algınlığı gibi gribal döneme girmemiz de işin cabası.. Hal böyle olurken dikkatli olmak gerekir. Burada bağışıklığımız çok önem arz ediyor.  Çünkü hastalıklarla mücadele etmenin en önemli yolu öncelikle güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaktan geçiyor.

Bağışıklık sistemi zayıf olursa, zararlı bakteriler, virüslere karşı zayıf kalır ve hata oluruz. Ne kadar güçlü bağışıklık istemine sahip olursak, o kadar sağlıklı kalırız. Yani iyi eslenmeli ve kendimize de iyi bakmalıyız.

Kış mevsimi denizce akla ilk C vitamini konusunda iyi beslenme gelir. C vitamini denince de akla ilk narenciye ürünleri gelir. Narenciye; güçlü bir bağışıklık için gerekli olan sadece C vitamini, A ve B vitaminleri, Demir, Kalsiyum, Potasyum, Magnezyum, Sodyum, Brom ve Fosfor gibi vitaminlerce zengindir.

Evet! Havalar soğudu.. Kış kapıda.. Hastalıklar ile iyi mücadele için iyi beslenmeli ve daha dikkatli olmalıyız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.