TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokaklarda mis kokular

Çevre kirliliğine ve kadın özgürlüğüne dikkat çekmek isteyen yaklaşık 100 kadın, “Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu” sloganıyla pedal çevirdi

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sokaklarda mis kokular

  ADANA (İHA) - Adana'da çevre kirliliğine ve kadın özgürlüğüne dikkat çekmek isteyen bir grup kadın "Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu" sloganıyla bisiklet sürdü. 

Akaryakıtlı araçlar yerine bisiklet kullanarak daha temiz bir çevre için bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve kadın özgürlüğüne dikkat çekmek isteyen yaklaşık 100 kadın, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliğinde buluştu. Merkez Park'ta bir araya gelen süslü kadınlar parktan tarihi Taşköprü'ye kadar pedal çevirdi. 
Kadınlar adına konuşma yapan Ezo Uge, bisikletin kent yaşamının bir parçası olduğunu belirterek, "Bisiklet çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Bisiklet yoğun kent trafiğine çözüm olabilir ve ulaşım aracı olarak algılanmalıdır. Biz de uygun bisiklet yolları yapılırsa işe bisikletle gidip gelmek istiyoruz" dedi. Ayrıca kadın ve erkeğin toplumda aynı haklara yükümlülükleri sahip olduğunu hatırlatmak için de toplandıklarını dile getiren Uge, şöyle devam etti:
"Kadınız ve görünür olmak istiyoruz. Görünür olmayan binlerce kadın var ülkemizde. Kadın toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında var olmalı."

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.