TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soner Çetin, Cumhur İttifakı’ndan destek istedi

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın en büyük eksiklerinden bir tanesinin spor salonu olduğunu ve kente yeni bir spor salonu kazandırılması için Cumhur İttifakı meclis üyeleri, belediye başkanları, il başkanı ve yöneticilerine seslenerek destek istedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2022 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2022 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Soner Çetin, Cumhur  İttifakı’ndan destek istedi

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın en büyük eksiklerinden bir tanesinin spor salonu olduğunu ve kente yeni bir spor salonu kazandırılması için Cumhur İttifakı meclis üyeleri, belediye başkanları, il başkanı ve yöneticilerine seslenerek destek istedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk oturumu toplandı. Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlığında toplanan oturum açılış yoklamasının ardından yerini gündem dışı konuşmalara bıraktı. Gündem dışı söz alan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kente 7 bin 500 kapasiteli bir spor salonu yapılması gerektiğini söyledi. Bu konuda Adana Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı meclis üyeleri, il başkanları ve yöneticilerinden destek isteyen Başkan Çetin, “Cumhur İttifakına mensup belediye meclis üyelerimizden, belediye başkanlarımızdan ve ilgili kişilerden Parti yöneticilerinden ve merkezi iktidardan iki tane talebim olacak. Adana'nın çıkarları söz konusu olduğu zaman bizler siyaseti bir kenara bırakmayı başarabilmeliyiz. Biz Çukurova İlçe Meclisimizde büyük bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Çukurova İlçe Belediye Meclisi bu konuda Türkiye'ye örnek bir meclistir” dedi.

Taleplerinin kente yeni bir spor salonu ve Beyazevler Mahallesi’ne yapmayı planladığı semt pazarı ile ilgili olduğunu dile getiren Çetin, “Adana'mızın geçmiş yıllardan gelen büyük bir eksiği vardı. Güney Sanayi daha faaliyetteyken, Güney Sanayinin hem voleybol, hem de basketbol takımı vardı. Gerçekten iyi sonuçlara imza atarlardı. Hepimizde giderek bu maçları izlerdik. Adana'mız da bu anlamda da Türkiye'de başı çeken şehirlerden bir tanesi olmuştur. Çok değerli sporcular yetişmiştir. Adana'da son yıllarda bu konudaki eksikliği tespit edince Çukurova Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyduk. Özellikle çok önemsediğim kadın voleybol takımız var” diye konuştu.

Tarih de bir ilkin yaşandığına vurgu yapan Başkan Çetin, “Kadınlar ikinci liginde daha yukarıya çıkamamıştı daha önce. Tarihte ilk defa 1 ligde yer aldı şampiyon oldu. Sultanlar Ligi'ne çıktı. Göğsümüzü kabarttı. Ben o zaman da söyledim, şimdi tekrar ediyorum. O takım Çukurova Belediyesinin, Soner Çetin'in, Ali'nin, Veli'nin takımı değildir. Bu takım Adana'nın takımıdır. Adana'nın bu takıma sahip çıktığını son dönemde biraz daha net görme fırsatımız oldu. Dünyanın en önemli takımlarının yer aldığı lig Sultanlar Ligi. Gerçekten bizim toplum olara gurur duyacağımız bir branş kadın voleybol. Dünyada en iyi takımlar Türkiye’de. Vakıfbank, Fenerbahçe, Eczacıbaşı THY bunlar gerçekten bizim ilk maçlarda yendiğimiz PTT bile gidip balkan kupasını alıp geldi. Dünyada başı çekiyoruz. Dün de dünyanın en büyük takımlarından birisi olan Eczacıbaşı, bu yıl da Avrupa şampiyonu oldu. Göğsümüzü kabarttı” şeklinde konuştu.

Başkan Çetin, 7 bin 500 kişilik salona ihtiyaç olduğunu dile getirerek, “Dün de burada misafirimizdi ama en önemsiz sayılan maçlarımızda bile ASKİ Atatürk Kapalı Spor Salonu hınca hınç doluyor. Bu anlamda Adanalı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum Çok ciddi olmaya maçlarda bile en az 15 bin-20 bin kişinin gelip geri döndüğünü duyuyorum üzülerek. Bu mana da çok ilgi alaka olacağını düşündüğümüz için de dışarıda dev ekran kurdurduk. Dışarıda binlerce kişi izledi. Çok değerli insanlar. Gelip direkt protokolde oturması gereken yöneticiler var. Kapıdan döndüklerini veya arabasını park edemeyip geri döndüklerini gördükçe daha üzüldüm. Adananın en acil ihtiyaçlarından biri dün görüldü ki en az 7 bin 500 seyirci kapasiteli bir spor salonu çok acil ihtiyacımız” ifadelerini kullandı.

Adana için güzel şeyler yapılmasını önemsediğinden bahseden Başkan Çetin, “Daha evvelden gördüğümüz için dediğim gibi her zaman devletin ilgili kurumlarıyla bakanlıklarla uyum içerisinde çalışmaya gayret gösteren bir belediye başkanı olarak konuşuyorum. Şu parti bu parti önemli değil iktidarda olması. Adana için güzel şeyler yapılmasını önemsiyorum. Bu süreçte arkadaşlarımızın yardımını istiyorum. 55 dönüm belediyemize ait bir alanı hiç düşünmeden çekinmeden Gençlik Spor Bakanlığımıza tahsis edilmesine ön ayak oldum ki Adana’mıza kalıcı spor tesisleri yapılsın. Çok güzel bir atletizm pisti yapıldı. Tribünleriyle çok modern, atletizmde çok değerli sporcuların yetişmesine katkı sunan bir tesis orası. Aynı zamanda vatandaşlarımızın da akşamları ve sabahları yürüyüşü için yüzlerce insanın sağlıklı yaşam için spor yaptıklarını biliyoruz” dedi.

Geri kalan alanında spor salonu olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Çetin, “Tabi yarısı bu şekilde değerlendirildi ama 55 dönüm alanın geri kalan yarısına da bir spor salonu yapılmasını özellikle rica ettik. Gençlik Spor İl Müdürümüz bu anlamda Adana için bir şanstır. Kendisine bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Muzaffer Çintimar hakikaten çok iyi işlere imza atıyor. Onunla diyalog halindeyiz.  Sayın bakan yardımcısına ilettiğini de söyledi ama şimdiye kadar sonuç alamadık. Orası Adananın en değerli yeri Belediyeevleri sınırları içerisinde. Geri kalan 30 dönüm alana şiddetle kapalı spor salonu yapılmasına ihtiyaç var. Sayın bakanlarımızla ilgili kişilerle belediye başkanlarımız hep beraber görüşülmesi gerekli. Bu sadece bizim Çukurova Belediyesi’nin sorunu değil. Adananın sorunu. Adana bunu hak ediyor. Başka illerde görüyoruz çok büyük kapasiteli spor salonları var. Adana’mızda niye olmasın” diye konuştu..  

Beyazevler Mahallesi’nde Pazar yeri sorununun yaşandığı belirten Başkan Çetin,  bu konuda da Cumhur İttifakı’ndan destek istedi. Desteği istemesinin nedeninin DSİ’ye ait küçük bir alan konusunda olduğunu vurgulayan Başkan Çetin, “Adana planlanırken Beyazevler Mahallesi'ne bir pazar yeri planlanmamıştı. Orada artık kangren olmuş sorunlardan biri bu. Bizim de kucağımıza bırakıldı bu sorun. Düğün salonlarının bulunduğu sokağa pazar yeri kuruluyor. İş yeri sahipleri mağdur, orada oturanlar mağdur, bazıları kendi evinin otoparkına giremiyor. Çünkü akşamdan pazar kuruluyor. Arabayı nereye koyacağını bilmiyorlar. Esnaf da mağdur, gelen vatandaş da mağdur, herkes mağdur burada biz de buna bir çözüm üretmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

Kurumların yerlerini talep ettiklerini ancak verilmediğini anlatan Başkan Çetin, “Değişik kurumlara ait yerleri talep ettik. Tabii vermediler. Değerli yerler çünkü. Ne yapabiliriz diye düşündük. Bize ait orada Seyhanspor kullandığı bir buçuk dönüm bir yerimiz var. Spor tesisi olarak kullanılıyor. Orayı feda etmeye göze aldık bir plan değişikliği yapıp, bizim yerimiz ve kamulaştıracağımız bir iki yer var. Bu iş yerleri ile ilgili de işyeri sahiplerinin olurunu aldım. Çünkü 55 yılın sorununu ortadan kaldırıp Beyazevler Mahallesi'ne mütevazi bir pazar yeri oluşturmaya çalışıyoruz. Herkesin mağduriyet ortadan kalkmış olacak” ifadelerini kullandı.

DSİ’ye ait alan için Cumhur İttifakından destek isteyen  Başkan Çetin, “Orada Devlet Su İşleri’nin bir yeri var. Bu yere ihtiyacımız var. Daha evvel talepte bulunduk. Belki siyasi kaygılarla, belki başka şeylerle nedenini bilemiyorum ret edildi talebimiz. Ben şimdi bu anlamda Cumhur İttifakı’nın değerli mensuplarından, değerli il yöneticilerinden, il başkanlarından,Sayın bakanlarımızdan bu konuda destek istiyorum. Devlet Su İşlerinin alanı ile ilgili yapılacak istişare sonucunda küçük bir yerleri var. Oranın tahsisi yapılabilecek olursa ya da terki yapılabilecek olursa pazar yerimizi yapacağız. Biz bir şahıs için bir talepte bulunmuyoruz, halkın mağduriyetine gidermek istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.