TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözütek: Vergi muafiyeti esnafa can suyu olacaktır

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, yaz aylarında Adanalı esnaf ve sanatkarlara vergi muafiyeti uygulanmasını istedi

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2019 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2019 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sözütek: Vergi muafiyeti esnafa can suyu olacaktır

ADANA (İLKHABER)- Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, başta Adana olmak üzere yaz tatiliyle birlikte boşalan kentlerde esnaf ve sanatkarların işlerinin iyice azaldığına dikkati çekerek, çıkartılacak özel bir kanunla 4 aylık bir dönemi kapsayacak şekilde vergi muafiyeti getirilmesini istedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, okulların kapanması ve sıcaklığın artmasıyla birlikte Adanalıların yayla ve deniz gibi tatil yörelerine gittiğini, bu nedenle küçük esnaf ve sanatkarların işlerinin durma noktasına geldiğini söyledi. Kış ve bahar aylarında dahi doğru düzgün iş yapamayan esnaf ve sanatkarların yaz mevsimiyle birlikte çıkmaza girdiğinin altını çizen Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Sıcakların iyiden iyiye kendini hissettirmesi esnaf ve sanatkarlarımız için de kabus dolu günlerin başlaması anlamına geliyor" dedi.

Haziran'dan itibaren Eylül'ün 15'ine kadar Adana'nın neredeyse tamamen boşaldığını hatırlatan Başkan Sözütek, "Aşırı sıcaklar ve yüksek nem oranı Adana'da hayatı felce uğratıyor. Okulların tatil olmasını fırsat bilen Adanalılar bunaltıcı yaz sıcaklarından kaçmak için yayla ya da sahil bölgelerine akın edince Adana adeta hayalet kente dönüyor. Bu durumda esnaf ve sanatkarlarımızı olumsuz yönde etkiliyor" diye konuştu.

"ÖZEL STATÜ TANINMALI"

Küçük esnaf ve sanatkarların borç harç içinde ayakta durmaya çalıştığına, sıcak yaz aylarıyla birlikte sıkıntılarının kat be kat arttığına vurgu yapan Birlik Başkanı Nihat Sözütek, Adana başta olmak üzere yaz mevsiminde yoğun göç veren kentlere, çıkartılacak bir kanunla özel statü tanınmasını istedi. Başkan Sözütek, "Temcit pilavı gibi aynı şeyleri söyleyip duruyoruz belki ama esnafımızın hali gerçekten içler acısı. Siftahsız kepenk kapatan, evine ekmek götürmekte zorlanan, aldığı kredilerle varlığını sürdürmeye çalışan esnaf ve sanatkarlarımız gırtlağına kadar borç içerisinde. Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de SGK, Bağkur primleri ve vergi ödemeleri yüzünden iyice darboğaza girmiş durumda. Çıkartılacak özel bir kanunla yaz aylarında yoğun göç veren kentlerde uygulanacak vergi muafiyeti, saplandığı borç batağından kurtulmak için çıkış yolu arayan esnaf ve sanatkarlarımıza can suyu olacaktır. Başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımızdan, Adana gibi yaz mevsiminde tamamen boşalan kentlerde ekonomiye ve ülkenin kalkınmasına hizmet eden esnaf ve sanatkarlarımıza 4 aylığına vergi muafiyeti getirecek özel bir kanun çıkartılmasını talep ediyoruz. Bu kanunun çıkartılması son nefesini vermek üzere olan esnaf ve sanatkarlarımızın yeniden canlanmasını, üretime ve istihdama katkısının devam etmesini sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.