TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"5. Kaş Yarımadaton Yarışları" tamamlandı

"Kaş Yarımadası Maratonu" anlamına gelen "Kaş Yarımadaton"unda 16 ülkeden 650 sporcu mücadele etti

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 14:37
Kaynak: AA
"5. Kaş Yarımadaton Yarışları" tamamlandı

(İLKHABER) - Antalya'da bu yıl beşincisi düzenlenen "Kaş Yarımadaton Yarışları" başarıyla sona erdi. Kaş Belediyesi'nin desteklediği etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir törenle başladı.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yaptığı konuşmada, Kaş'ta birçok spor etkinliğinin gerçekleştiğine dikkat çekti ve dünyanın dört bir yanından gelen sporculara başarılar diledi.

Konuşmanın ardından marina ve Çukurbağ Yarımadası etrafında tamamlanan yarışlarda, 16 farklı ülkeden 650 sporcu mücadele etti.

Üç farklı kategoride gerçekleşen yarışlarda, 6 kilometrelik parkurda kadınlarda birinci sırayı Alexandra Volkova aldı, Deniz Saydam Yazgan ikinci, ve Alıaksandra Dusava üçüncü oldu. Erkeklerde ise Mustafa Çınar birinci, Bektaş Erdinç Baydar ikinci ve Onur Ulaş Eroğlu üçüncü sırada yer aldı.

12 kilometrelik parkurda kadınlarda birincilik Ekaterina Bartle'ın oldu, Sevgül Kaçak ikinci, ve Anastassiya Ilına üçüncü sırayı elde etti. Erkeklerde Pavel Tenster birinci, Gökhan Yüce ikinci, ve Aleksandr Shelekhov üçüncü oldu.

21 kilometrelik parkurda kadınlarda birinciliği Marina Babayants kazandı, Berna Filibeli Eroğlu ikinci, ve Sevgi Erdem üçüncü sırayı aldı. Erkeklerde Ashley Hayes birinci, Aleksandr Antonov ikinci, ve Wissem Selmi üçüncü sırayı paylaştı.

Yarış sonunda, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle dereceye giren sporculara madalya ve plaketleri takdim edildi.

Ayrıca, yarış sırasında Çukurbağ Yarımadası parkurunda rahatsızlanan 66 yaşındaki İngiliz koşucu Cohn Young, İnceboğaz Halk Plajı yakınında yere düştü. Olay yerine ulaşan Kaş Devlet Hastanesi doktoru tarafından ilk müdahalesi gerçekleştirilen Young, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan Young'un tedavi altına alındığı bildirildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.