TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

A Milli Takım Teknik Direktörü Montella: "UEFA Uluslar Ligi'nde hedefimiz A Ligi'ne yükselmek"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA Uluslar Ligi'nde grup lideri olarak A Ligi'ne yükselme hedeflerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
A Milli Takım Teknik Direktörü Montella: "UEFA Uluslar Ligi'nde hedefimiz A Ligi'ne yükselmek"

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA Uluslar Ligi'nde hedeflerini değerlendirdi. B Ligi 4. Grup'ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşen Türkiye'nin teknik direktörü, "Hedefimiz elbette grubumuzu lider bitirip A Ligi'ne yükselebilmek. Bunun bize 2026 Dünya Kupası Finalleri'ne katılım için ek bir fırsat sunacağını da unutmamak gerek." dedi.

Montella, Türkiye'nin karşılaşacağı takımların zorluğuna dikkat çekerek, özellikle Kuzey takımlarının iç saha avantajını kullanmalarının zorlu bir mücadeleye işaret etti. Türkiye'nin Galler, İzlanda ve Karadağ ile B Ligi'nde mücadele edeceğini belirten Montella, geçtiğimiz EURO 2024 Eleme maçında Galler ile oynanan maçın zorluğuna vurgu yaptı.

MONTELLA: "UEFA ULUSLAR LİGİ'NDE HEDEFİMİZ A LİGİ'NE YÜKSELMEK"

UEFA Uluslar Ligi'nin sadece bir uluslararası turnuva olmanın ötesinde, 2026 Dünya Kupası'na açılan bir kapı olduğunu ifade eden Montella, "Hedefimiz elbette grubumuzu lider bitirip A Ligi'ne yükselme. Bunun bize 2026 Dünya Kupası Finalleri'ne katılım için ek bir fırsat sunacağını da unutmamak gerek." şeklinde konuştu.

UEFA Uluslar Ligi'nin formatına da değinen Montella, çift devreli lig usulüne göre oynanacak karşılaşmaların ardından gruplarını birinci tamamlayan takımların A Ligi'ne yükseleceğini belirtti. Ayrıca, son sırada yer alan takımların ise C Ligi'ne düşeceğini ifade etti. Ligde çıkma ve düşme kararını belirlemek için play-off karşılaşmalarının oynanacağını söyleyen Montella, detaylarıyla bilgi verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.