Adanaspor'da Menderes Kutlu sesleri: Tarihi darboğazdan çıkış için büyük iddia!

TFF 2. Lig'de tarihinin en zorlu döneminden geçen Adanaspor'da, kulübün geleceği için Adana 01 FK Başkanı Menderes Kutlu ismi gündeme bomba gibi düştü. Mali kriz ve ligdeki kötü gidişat sonrası taraftarların tepkisi sürerken, yönetim değişikliği iddiaları kulisleri hareketlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2026 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2026 00:02
Muhabir: SERHAT AKARSU
Adanaspor'da Menderes Kutlu sesleri: Tarihi darboğazdan çıkış için büyük iddia!

Tarihinin en zorlu mali süreçlerinden birini yaşayan TFF 2. Lig ekiplerinden Adanaspor’da, kulübün geleceği belirsizliğini korurken yönetim değişikliği iddiaları gündeme geldi. Adana 01 FK’nın Başkanı Menderes Kutlu’nun, Turuncu-Beyazlı kulübü devralmak istediği yönündeki söylentiler spor kulislerine yansıdı.

KULİSLER HAREKETLENDİ

Adanaspor dernek yöneticileri ile TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu ziyaret eden Menderes Kutlu’nun, Adana futbolundaki etkinliği ve Adanaspor’a olan yakınlığı nedeniyle bu ismin ön plana çıktığı belirtildi. Kutlu’nun Adana 01 FK’daki yönetim modelini Adanaspor’a taşıyabileceği yönündeki görüşler taraftarlar arasında beklenti oluşturdu.

HENÜZ RESMİ ADIM YOK

Edinilen bilgilere göre, söz konusu devir işlemiyle ilgili şu an için taraflar arasında resmi bir girişim veya somut bir adım bulunmuyor. Menderes Kutlu cephesinden veya mevcut Adanaspor yönetiminden konuya dair resmi bir açıklama yapılmazken, sürecin ilerleyen günlerde netlik kazanması bekleniyor.

TARAFTARDAN "YOK OLUŞA HAYIR" YÜRÜYÜŞÜ VE SERT TEPKİ

Geçtiğimiz ay Adanaspor taraftarları, kulübün sahipsiz bırakılmasına tepki göstermek için İnönü Parkı’ndan Atatürk Parkı’na dev bir yürüyüş gerçekleştirmişti. Turbeyler taraftar grubu lideri Selahattin Baynal tarafından okunan basın açıklamasında kentin yöneticilerine sert eleştiriler yöneltilmişti. Baynal, “Bugün burada Adana şehrinin en büyük marka değerinin yok olmasına karşı ses yükseltmeye geldik. Bu şehrin duyarsızlığını yüzüne vurmaya geldik” diyerek tepkisini dile getirmişti. Ömer Çelik, Devlet Bahçeli, Burhanettin Bulut ve Adana Valisi'ne “Bu kuyuda bizi yalnız bırakmayın. Adana’nın en büyük değeri Adanaspor’u kaderine terk etmeyin. Sesimiz olun” çağrısı yapılmıştı.

ADANASPOR LİGİN DİBİNDE

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 2025-2026 sezonu devam ederken Adanaspor, 22 maçta aldığı 1 galibiyet ve 1 beraberlikle sadece 4 puana sahip. Grubun zirvesinde 50 puanla Bursaspor yer alırken, Adanaspor’un -99 averajla 17. sırada bulunması tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor. Ligin son sırasında ise -43 puanla Yeni Malatyaspor yer alıyor.

ADANA 01 FK ZİRVEYİ TAKİP EDİYOR

Adanaspor ile adı anılan Menderes Kutlu’nun başkanlığını yaptığı Adana 01 FK ise başarılı bir grafik çiziyor. Ligde oynadığı 23 maçta 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Adana 01 FK, topladığı 40 puanla 7. sırada bulunuyor ve play-off potasını zorluyor.

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.