TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirspor’da hedef, Genk maçını alarak gruplara kalmak

Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi Play-Off turunda oynayacağı Genk maçı hazırlıklarını tamamladı. Şimşeklerin son idmanını, Kulüp Başkanı Murat Sancak da izledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2023 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Demirspor’da hedef, Genk maçını alarak gruplara kalmak

ALİ GÜRELİ

(İLKHABER) - Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi Play-Off turunda oynayacağı Genk maçı hazırlıklarını tamamladı. Kulüp Başkanı Murat Sancak, Belçika’dan avantajlı bir skorla dönmek istediklerini söyledi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde CFR Cluj ve NK Osijek'i saf dışı bırakarak Play-Off hattına yükselen Adana Demirspor, tarihi Genk karşılaşmasının hazırlıklarını, maçın oynanacağı Cekega Arena’da yapılan idmanla tamamladı.

Demirspor’da hedef, Genk maçını alarak gruplara kalmak-3

Patrick Kluivert yönetimindeki Mavi-Şimşekler'in hazırlık çalışmalarını, Kulüp Başkanı Murat Sancak da izledi. Morallerin yüksek olduğu Demirspor, bu maçtan averajla ayrılmak istiyor.

Genk-Yukatel Adana Demirspor maçı bugün saat 21.00'de Cekega Arena’da başlayacak. Maç TV 8,5 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Demirspor’da hedef, Genk maçını alarak gruplara kalmak-2

BELÇİKA JUPİLER PRO LİG 1. LİG EKİPLERİNDEN KRC GENK

Genk tarihinde, 4 Belçika Şampiyonluğu, 5 Belçika Kupa Şampiyonluğu ve 2 Belçika Süper Kupa şampiyonluğu var.

Geçtiğimiz 2022-2023 sezonunda Belçika Ligi'nin son haftasında şampiyonluk maçında Genk ile Antwerp karşı karşıya geldi. Maçın son anına kadar Genk'in lehine ilerleyen skor 90+4'te Toby Alderweireld'in attığı golle Antwerp'i şampiyon etti. 

Maçın 90+4. dakikasına 2-1 önde giren Genk skoru korusaydı, sezonu şampiyon olarak tamamlayacaktı. Antwerp son dakikada attığı gol ile 47 puanla en yakın rakibi Genk'in 1 puan önünde lider tamamlayarak 66 yıl aradan sonra şampiyon oldu.

Geçtiğimiz sezon ligi 2. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi 2. Eleme turunda mücadele etmeye hak kazanan Genk, Şampiyonlar Ligi yolunda Servette engeline takıldı. Genk ilk maçı 1-1, ikinci maçı ise 2-2 biten maçın penaltılarında 4-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

Ardından UEFA Avrupa Ligi’nde Yunanistan ekibi Olimpiakos ile eşleşen Belçika ekibi, 1-0 ve 1-1’lik skorlarla Avrupa Ligi’ne de veda ederek Konferans Ligi Play- Off eşleşmesinde Adana Demirspor’un rakibi oldu.

Demirspor’da hedef, Genk maçını alarak gruplara kalmak-4

"ZOR VE ÖNEMLİ BİR MAÇ"

Belçika’dan avantajlı bir skorla dönmenin hesabını yapan Mavi-Lacivertlilerde Kulüp Başkanı Murat Sancak, zor ve önemli bir maçın kendilerini beklediğini, ancak hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu söyledi.

"HEPSİ HAZIR"

Geride kalan haftada oynanan Ankaragücü maçındaki eksikler hakkında da konuşan Sancak, “Belhanda yurt dışında ve durumu iyi. Orada bize katılacak. Cherif Ndiaye ve Yusuf Sarı’yı ise son maçta riske etmedik. Rahatsızlıklarını söylediler, hoca da uygun görmedi ve oynatmadı. Şuan Badou Ndiaye dahil hepsi oynamaya hazır." açıklaması yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.