TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EURO 2024: Son dakika dramı! Fransa, Belçika'yı 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan Son 16 Turu'nda devam etti. Almanya'da düzenlenen turnuvada Fransa ile Belçika karşı karşıya geldi. İsveçli hakem Glenn Nyberg'in yönettiği mücadelede Fransa, son dakikalarda bulduğu golle 1-0 galip gelerek çeyrek finale yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 22:35
Kaynak: Haber Merkezi
EURO 2024: Son dakika dramı! Fransa, Belçika'yı 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu'nda heyecan dolu bir mücadele yaşandı. Almanya'da düzenlenen turnuvada Fransa ve Belçika karşı karşıya geldi. İsveçli hakem Glenn Nyberg'in yönettiği maçta Fransa, 85. dakikada bulduğu golle rakibini 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

BELÇİKA FARKLI DİZİLİŞLE BAŞLADI, MBAPPE MASKELİ MÜCADELEDE

Gruplarda oynadığı maçlardan farklı bir dizilişle sahaya çıkan Belçika'ya karşı Fransa yıldız futbolcusu Kylian Mbappe, Avusturya maçında yaşadığı burun kırığı nedeniyle maskeyle mücadele etti. Zorlu geçen ilk yarıda gol sesi çıkmazken, Fransa ikinci yarıya hızlı başladı. Tchouameni, Mbappe ve Griezmann ile pozisyonlar üreten Fransızlar, kalesinde Romelu Lukaku'nun şutunda tehlike yaşadı.

DE BRUYNE ISKA PAS GEÇTİ, KOLO MUANİ SON DAKİKADA KAHRAMAN OLDU

83. dakikada Kevin De Bruyne'nin ceza yayı üzerinden yaptığı sert şutta kaleci Mike Maignan golü engelledi. Son dakikalarda ataklarını sıklaştıran Didier Deschamps'ın öğrencileri 85. dakikada mükafatını aldı. 62. dakikada Marcus Thuram'ın yerine oyuna dahil olan Kolo Muani, ceza sahası sağ çaprazından yaptığı şutta top Vertonghen'e çarparak kaleci Thibaut Courtois'i yanıltarak ağlara gitti.
Fransa 8. Kez Çeyrek Finale Yükseldi

Bu golle sahadan 1-0 galip ayrılan Fransa, 2016'dan sonra Avrupa Şampiyonası'nda 8. kez çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Portekiz-Slovenya maçının galibiyle karşılaşacak olan Fransa'yı bu turda zorlu bir rakip bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.