TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamilton'ın Ferrari ile anlaşması: Senelik 100 milyon pound maaş iddiası

"The Sun gazetesinin haberine göre, altı şampiyonluk yaşamış olan Lewis Hamilton, Ferrari ile yapılacak olan anlaşma sonrasında yılda 100 milyon pound maaş alacak."

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
Hamilton'ın Ferrari ile anlaşması: Senelik 100 milyon pound maaş iddiası

İngiliz The Sun gazetesinin son haberine göre, dünyaca ünlü Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, Ferrari ile gerçekleştireceği anlaşma sonrasında yılda tam 100 milyon pound maaş alacak. Hamilton, kariyerine karting yıllarında başladıktan sonra uzun yıllar boyunca Mercedes tarafından desteklenmiş ve 2013 yılında Mercedes fabrika takımı için yarışmaya başlamıştı.

Altı şampiyonluk zaferine imza atan Hamilton, sevdiği Gümüş Oklar'a 2024 yılı sonrasında veda etme kararı aldı. Bu karar, daha önce kariyerini Mercedes'te noktalamak istediğini belirten Hamilton'ın önceki açıklamalarıyla tezat oluşturdu. Ancak İtalyan Ferrari takımının CEO'su John Elkann ve takım patronu Frederic Vasseur'un Hamilton'ı ikna ettiği belirtiliyor.

Bazı kaynaklara göre, Hamilton'ın Ferrari'ye geçişinde temel faktörlerden biri maaş oldu. Henüz resmi olarak doğrulanmamış olsa da, dün yapılan 2 yıllık kontratın detayları arasında maaş konusuna dair bilgi verilmedi.

Hamilton'ın Ferrari ile anlaşması Senelik 100 milyon pound maaş iddiası 2

İngiliz The Sun gazetesi ise Hamilton'ın senelik 100 milyon pound kazanacağı iddiasında bulunarak, İngiliz pilotunun yeniden "gridin en çok kazanan sürücüsü" olacağını belirtiyor. Şu anki tahminlere göre, Hamilton'ın bonuslar hariç 55 milyon dolar kazandığı düşünülüyor. Ancak bu iddia henüz herhangi bir tarafından ne doğrulanmış ne de yalanlanmış durumda.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.