TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İspanya - Fransa maçı saat kaçta ve hangi kanalda? | EURO 2024 yarı final

İspanya ve Fransa, 9 Temmuz Salı günü saat 22.00'de Allianz Arena'da EURO 2024 yarı finalinde karşı karşıya gelecek. TRT 1'den canlı yayınlanacak bu dev mücadelenin galibi, finalde Hollanda-İngiltere kazananıyla karşılaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
İspanya - Fransa maçı saat kaçta ve hangi kanalda?  | EURO 2024 yarı final

Turnuvanın favorisi olarak gösterilen İspanya, yarı finale kadar tüm maçlarını kazanarak büyük bir başarı elde etti. Lamine Yamal, Morata, Williams ve Rodri gibi yıldız futbolcuların turnuva performansı dikkat çeken İspanya, bu kez de Fransa'yı yenerek finale yükselmek istiyor.

FRANSA, PENALTILARDA PORTEKİZ'İ ELEDİ

Son 16 turunda Belçika'yı mağlup eden Fransa, yarı finalde Portekiz ile karşılaştı. 90 dakika ve uzatmalarda skorda bir değişiklik olmaması üzerine penaltılara gidildi. Fransa, penaltılarda Portekiz'i yenerek yarı finale yükselmeyi başardı.

İKİ DEV DEVLET TARİHTE 36 KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİ

İspanya ve Fransa, futbol tarihinde 36 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalardan 16'sını İspanya, 13'ünü ise Fransa kazandı. İki takım da Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 6. kez yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

İSPANYA VE FRANSA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA?

İspanya ve Fransa arasındaki dev mücadele, 9 Temmuz Salı günü saat 22.00'de Allianz Arena'da başlayacak. Maçı TRT 1 ekranlarından canlı olarak izleyebileceksiniz.

Muhtemel 11'ler:

İspanya: Unai Simon, Navas, Nacho, Laporte, Cucurella, Olmo, Rodri, Fabian Ruiz, Lamine Yamal, Morata, Williams.

Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Kante, Tchouameni, Camavinga, Griezmann, Kolo Muani, Mbappe.

KAZANAN HOLLANDA-İNGİLTERE'YLE FİNALDE BULUŞACAK:

İspanya - Fransa maçının galibi, finalde Hollanda ve İngiltere arasında oynanacak mücadelenin galibiyle karşılaşacak. Avrupa Futbol Şampiyonası finali 14 Temmuz'da oynanacak.

İSPANYA GÜÇLÜ HÜCUMUYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Turnuvada bugüne kadar 5 maçta 5 galibiyet alan İspanya, 102 şutla en fazla gol arayan takım konumunda. 11 gol atan İspanyollar, Almanya ile birlikte turnuvanın en golcü takımı olma unvanını paylaşıyor.

FRANSA SAĞLAM SAVUNMASIYLA ÖNE ÇIKIYOR

Fransa Milli Takımı ise 5 maçta sadece 1 gol yiyerek turnuvaki en sağlam defanslardan birine sahip olduğunu gösterdi. Fransızların tek golü Polonya karşısında penaltıdan geldi.

İKİ DEV DEVLET ARASINDAKİ REKABET

İspanya ve Fransa, A Milli Takım seviyesinde 37. kez karşı karşıya gelecek. Bu tarihi rekabette İspanya 16, Fransa ise 13 galibiyet aldı. 7 maç ise berabere sonuçlandı. İspanya'nın attığı 64 gole karşılık Fransa 39 gol atabildi.

SON 16 YILDA İSPANYA HAKİMİYETİ

İki takım arasındaki son 8 maçta İspanya 5 galibiyet alırken, Fransa 2 galibiyet elde edebildi. 1 maç ise berabere sonuçlandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.