SON DAKİKA
Hava Durumu

Kollarına altın bilezik taktılar

Sıhhi Tesisatçılar Ustalık Kursu'na katılanlar, düzenlenen bir törenle sertifikalarına kavuştu

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
Kollarına altın  bilezik taktılar

Kollarına altın

bilezik taktılar

 

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü ile Adana ESOB’a bağlı, Adana Sıhhi Tesisatçılar – Doğalgaz – Kalorifer-Güneş Enerjisi İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nca düzenlenen “Sıhhi Tesisatçılar Ustalık Kursu”’na katılan kursiyerlere diplomaları törenle verildi.

Adana ESOB’ta düzenlenen, Oda Başkanı Kenan Karaca’nın da hazır bulunduğu törende, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, yaklaşık bir ay süren kurstan başarıyla çıkarak belge almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını vererek, başarılar diledi.

Birlik Başkanı Kazım Barışık, ESOB olarak kendilerinin de daha önce çeşitli meslek dalları benzer kurslar düzenleyerek, hak sahiplerine sertifika verdiklerine işaret ederken, Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası’nın da ilk kez böyle bir kurs düzenleyerek, belge vermesinden dolayı Başkan Karaca’yı kutladı.

Barışık, yeni çıkarılan yasalarla, artık inşaat ve benzeri işlerde, ustalık belgesi olmadan çalışmanın yasaklandığına işaret ederken, aynı şekilde diğer odaların da kendi işkollarında çalışanlar için aynı şekilde kurslar açarak üyelerini yetiştirmeleri gerektiğini belirtti.  

Barışık, belge alarak mesleklerinde sertifika sahibi olan kursiyerlerin, “Altın Bilezik” sahibi olduğuna dikkat çekerek, “Vasıflı olan kimseler, dünyanın neresine giderse gitsin işsiz kalmaz. Çünkü artık sizler birer ustalık belgesi sahibisiniz. Size verilen bu Altın Bileziğinizi iyi yönde kullanın. Pirimiz Ahi Evran’ın, Akıl, Ahlak, Bilim ve Çalışma prensibinden ayrılmayın”dedi.

Oda Başkanı Karaca da, Birlik Başkanı Barışık’a ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederken, Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İsmet İnönü Teknik ve EML Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği açtıkları “Sıhhi Tesisatçılık” Kursu’nun, periyodik olarak devam edeceğini, belge almayan üyelerinin, odaya başvurarak kurslara katılıp, sertifika almasını istedi. 

 

Karaca, “Yaptığımız protokol dâhilinde odamıza kayıtlı olsun olmasın tüm sıhhi tesisatçılar açılan bu kurslara katılarak bu belgeyi almak zorundadır. Aksi halde bundan böyle bu belgeye sahip olmayan hiç kimse inşaatlarda çalıştırılmayacak, çalışamayacaktır. Yapılacak denetimlerde belgesiz çalıştıran ve çalışanlara yetkili makamlarca ceza kesilecektir” diye uyarıda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.