Nihat Kahveci'den Asensio yorumu: "Ne lüksü var Fenerbahçe'nin almıyor dedik"

Fenerbahçe'nin Konyaspor'u 4-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendiren eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Nihat Kahveci, sarı-lacivertli ekibin performansını analiz etti. Kahveci, özellikle Marco Asensio ve Anderson Talisca hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2025 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2025 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
Nihat Kahveci'den Asensio yorumu: "Ne lüksü var Fenerbahçe'nin almıyor dedik"

Trendyol Süper Lig'in 16. haftasının kapanış mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında Konyaspor'u 4-0'lık skorla geçti. Lider takibini sürdüren sarı-lacivertlilerin bu galibiyetini, Kontraspor YouTube kanalında değerlendiren spor yorumcusu Nihat Kahveci, takımın genel havasına ve oyuncu performanslarına değindi.

Kahveci, son dönemde alınan sonuçların camia üzerindeki etkisini şu sözlerle anlattı: “Brann deplasmanı 4 gol, bugün 4 gol. Fenerbahçeli taraftarlar mutlu, umutlu, keyifli, geleceğe bakar şekilde maçtan ayrıldılar.”

Takımın oyun disiplinine vurgu yapan Kahveci, “İlk yarıda konuşacak çok şey var. Fenerbahçe'nin konsantrasyonu, coşkusu, isteği, doğru oyun şekli, kenarları iyi kullanması, Asensio performansı, Talisca'nın skor devamlılığı...” ifadelerini kullandı.

"İKİNCİ YARIDA GALATASARAY'I KOPYALAMIŞ BİR PERFORMANS"

Maçın iki devresini ayrı ayrı analiz eden Nihat Kahveci, ikinci yarıdaki oyun temposuna dikkat çekti.

Kahveci değerlendirmesinde şunları söyledi: “Fenerbahçe'yi ilk yarı ve ikinci yarı olarak ayırmak lazım. Fenerbahçeli bir taraftar, ilk yarı sonunda uyusa maçta bir şey kaybetmemiş olurdu, Asensio'nun gol pozisyonu hariç. Başka hiçbir şey yok. Fenerbahçe adına söyleyebileceğim net bir şey, kusursuza yakın bir futbol. İkinci yarıda da Galatasaray'ı kopyalamış bir Fenerbahçe performansı.”

"BÖYLE BİR KALİTELİ FUTBOLCUYU DEPODAN ÇIKARIN DEDİK"

Kahveci, maçta bir gol kaydeden ve etkili bir oyun sergileyen Marco Asensio için geniş bir değerlendirmede bulundu. Oyuncunun transfer sürecine atıfta bulunan Kahveci, Asensio'nun takıma katkısını verilerle destekledi.

Kahveci, Asensio hakkında şu yorumu yaptı: “Asensio der susarım. Bambaşka bir oyuncu. Eskiden beri yaptığımız canlı yayınlarda 'Ne lüksü var Fenerbahçe'nin Asensio'yu almıyor, böyle bir kaliteli futbolcuyu depodan çıkarın' dedik. Şampiyonlar Ligi'nden elenildi, gelmedi. Neymiş o dönem çok pahalıymış! Şampiyonlar Ligi'ne girsen 40 milyon euro cepte. Çıkartırdın parasını. Asensio gelirken neler sunabileceğinden bahsettik. Geldiği günden bu yana da bunu sunuyor. Sağ ön, forvet arkası, sekiz, altı oynadı. Sol öne koy yine oynar. Tadic'in şut atanı dedik, her türlü şutu da atıyor. Oyunu yönetiyor, liderlik yapıyor. Bütün övgüleri hak ediyor.”

Oyuncunun istatistiklerine de değinen Kahveci, “Not aldım 17 maçtır Fenerbahçe'de ve 11 gol katkısı var, 7 gol - 4 asist. Daha Ocak ayı da gelmedi. Asensio iyi olduğunda Fenerbahçe başka bir şey oynuyor” dedi.

Maçta iki gol atan Anderson Talisca'nın performansını da yorumlayan Kahveci, Brezilyalı yıldızın son vuruş becerisine dikkat çekti.

Kahveci sözlerini şöyle tamamladı: “Şu Talisca'nın son vuruşu bende olsaydı Real Madrid'de oynardım. O vuruş öyle bir vuruş. Bir de altın hat-trick yapmış, onun moraliyle de gelmiş. Penaltıyı da çok doğru çok güzel atmış. Yalnız o top çıkmaz. O dakikaya kadar bence çıkmazları çıkaran Bahadır performansı olmasına rağmen o top çıkmazdı. Çok doğru yere, çok güzel vurdu.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.