TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olaylı derbide yaşananlar: Maskeli şüpheli Almanya'dan gelmiş

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili detaylar ortaya çıkıyor. Sahaya ilk atlayan maskeli şüphelinin Almanya'dan geldiği öğrenildi. Gözaltına alınanlar adliyeye sevk edilirken, içişleri bakanlığı müfettiş heyeti olayların sebebini araştırmak üzere Trabzon'a gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
Olaylı derbide yaşananlar: Maskeli şüpheli Almanya'dan gelmiş

Olaylı derbi maçında sahaya ilk giren maskeli taraftarın yurt dışından geldiği ortaya çıktı. Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta çıkan olaylarda tribünden atlayarak sahaya ilk giren maskeli taraftarın, ismi H.Ç. olan 20 yaşındaki bir şahıs olduğu belirlendi. Trabzon'un Yomra ilçesinde yakalanan H.Ç. ile birlikte gözaltına alınan diğer 12 kişinin adli süreci beklenirken, İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişler de Trabzon'a gelerek incelemelerde bulunmaya başladı.

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın son düdüğüyle birlikte Papara Park Stadyumu'nda tansiyon yükseldi. Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği karşılaşmanın ardından tribünlerde gerginlik yaşandı. Maçın bitiş düdüğünün ardından sahaya atlayan bazı taraftarlar, kötü niyetli davranışlarda bulunarak olayların büyümesine neden oldu. Özellikle bir taraftarın elindeki korner direğiyle Fenerbahçe oyuncularına doğru koşması, endişe verici bir durum oluşturdu. Olaylar sırasında güvenlik güçleri müdahalede bulunarak durumu kontrol altına aldı.

masekli taraftar

Fenerbahçe kafilesi, olayların ardından güvenlik nedeniyle yaklaşık 3 saat sonra stattan ayrıldı. Otobüsle havalimanına gelen kafile, hızlı bir şekilde uçağa yönlendirildi ve buradan ayrıldı.

Polis ekipleri, olaylarla ilgili olarak çok sayıda kamera kaydını incelemeye aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan olaylarla ilgili olarak yapılan ilk belirlemelere göre, 12 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında, sahaya ilk giren maskeli taraftar H.Ç., Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic'e saldıran O.B., ve korner direğiyle Fenerbahçeli oyunculara doğru koşan E.T. gibi isimler bulunuyor. Ayrıca, maç sonrası sosyal medyada videolu paylaşımlar yaparak taraftarları havalimanına çağıran T.C.S., K.M., O.O., E.T., ve A.A. da gözaltına alınanlar arasında yer alıyor.

Olaylı derbinin izleri hala tazeyken, sahaya atlayarak korner direğini eline alan ve Fenerbahçeli futbolculara doğru koşan kişinin, maça başka birisinin Passolig kartıyla girdiği ortaya çıktı. Ayrıca, tribünden atlayarak sahaya ilk giren maskeli taraftar H.Ç.'nin, Almanya'dan bazı arkadaşlarıyla birlikte kente gelip stadyuma giriş yaptığı tespit edildi.

Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinin ardından olayların büyümesiyle ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Gözaltına alınan maskeli H.Ç.'nin, maçtan kısa bir süre önce arkadaşlarıyla maskesiz bir şekilde ellerini yumruk yapıp poz verdiği fotoğrafın sosyal medyada dolaştığı öğrenildi.

Olaylı maçın ardından, şüphelilerin emniyetteki sorguları sonrasında adliyeye sevk edileceği bildirilirken, İçişleri Bakanlığı tarafından 3 müfettiş ve 5 kişilik bir heyet Trabzon'a görevlendirildi. Heyet, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olayları soruşturmak üzere görevlendirildi ve gün içinde müsabaka öncesi ve sonrası alınan tedbirlerin yeterli olup olmadığını inceleyecek. Ayrıca stadyumdaki tüm güvenlik kamera görüntülerini de izleyecek olan heyet, 12 şüphelinin ifadelerini değerlendirerek, saha olaylarının birileri tarafından organize edilip edilmediğini araştıracak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.