TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Petrol Ofisi Maxima Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışı 'Kristal Karlar' diyarında...

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı olan Sarıkamış Rallisi, Eski 36 Spor Kulübü tarafından düzenleniyor. Kars Valiliği, Kars Belediyesi, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi'nin destekleri ile gerçekleşecek ralli, büyük heyecanı ve rekabeti beraberinde getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
Petrol Ofisi Maxima Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışı 'Kristal Karlar' diyarında...

Petrol Ofisi Maxima Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 2024 sezonunun ilk yarışı olan Sarıkamış Rallisi, 23-25 Şubat tarihleri arasında düzenleniyor. Eski 36 Spor Kulübü tarafından organize edilen ralli, Kars Valiliği, Kars Belediyesi, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi'nin destekleri ile hayata geçiyor. Duja Hotels, VST Tour, ICRYPEX, Spor Toto, Remed Assistance, Salados, Power App ve Fora Araç Takip ise rallinin sponsorları arasında yer alıyor.

Ralli, 23 Şubat Cuma akşamı saat 17.30'da Kars Kalesi önünde düzenlenecek start seremonisi ile başlayacak. Aynı gün saat 19.30'dan itibaren Sarıkamış Kayak Merkezi'nde oluşturulan Duja seyirci özel etabı geçilecek.

Rallinin ikinci gününde, Cumartesi günü 6 özel etap geçilecek. Pazar gün

ü ise saat 08.00'den itibaren direksiyon başına geçecek olan ekipler, 6 özel etap geçtikten sonra saat 13.20'den itibaren finiş podyumundaki ödül töreni ile sezonun ilk rallisini tamamlayacaklar.

POLAT: SARIKAMIŞ, GÖKYÜZÜNÜN MAVİSİ, SARIÇAM ORMANLARININ YEŞİLİ

Sarıkamış Rallisi, aynı zamanda dünyada 2000 metre üzerinde düzenlenen tek kar rallisi olma özelliği taşıyor. Türkiye Ralli Şampiyonası'nın açılış yarışı olması nedeniyle büyük bir heyecanla beklenen Sarıkamış Rallisi'ne, Türkiye Otomobil Sporları Başkanı Eren Üçlertoprağı da katılacak. Üçlertoprağı, yaptığı açıklamada, "Bu yarışın, sportif mücadele yanı sıra, Sarıkamış'a turizm açısından da değer katacağını düşünüyoruz." dedi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ise organizasyon ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Sarıkamış, gökyüzünün mavisi, sarıçam ormanlarının yeşili, kristal beyaz kar örtüsüyle bütünleşen, tarihi, kültürü ve eşsiz doğasıyla dünyanın ve ülkemizin cennet köşelerinden biri, kaliteli kayağın ve kış sporlarının marka adresidir. 23-25 Şubat 2024 tarihleri arasında Dünyada 2000 metre üzerinde düzenlenen tek kar rallisi olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı Sarıkamış Rallisi’ne ev sahipliği yapacağız. Bu organizasyonumuza ralli severleri, adrenalin tutkunlarını ve tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.