TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Semih Güler: Bu sezon farklı bir Adana Demirspor olacak

Bu sezon Avrupa’da doğrudan katılmak istediklerini belirten Semih Güler, “Adana Demirspor’da çok şey değişti ve herkes bizi iyi biliyor artık." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
Semih Güler: Bu sezon farklı bir Adana Demirspor olacak

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Yukatel Adana Demirspor’un performansıyla dikkat çeken stoperi Semih Güler, bu sezon Avrupa’da doğrudan katılmak istediklerini belirterek, “Adana Demirspor’da çok şey değişti ve herkes bizi iyi biliyor artık. Bu sezon hem ligde, hem de Avrupa’da iddialıyız. Konferans Ligi’ne değil, direkt Avrupa kupalarına kalmak istiyoruz ve hedefimiz bu ve bu güce de sahibiz.” Dedi.

Geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayıp Konferans Ligi’nde play-off hattında penaltılardan kaybeden Adana Demirspor, bu sezon performansıyla yine ligin flaş ekipleri arasında yer almayı başardı. Geride kalan haftalarda Beşiktaş ve Trabzonspor’u kendi evinde deviren mavi-lacivertlilerin başarılı stoperi Semih Güler, gelişmeler hakkında konuştu.

Adana ekibinde yaşanan değişime dikkat çeken Semih, “Adana Demirspor’da çok şey değişti. Buradakilerin hepsinin bakış açısı değişti. İlk başlarda biraz amatördük. Başkanımız çok iyi oyuncular getiriyordu ama amatör düşünce vardı ve bu önceden kalmaydı. Gün geçtikçe onu atlattık ve profesyonelliğe döndük. Herksin bakış açısı ve zihinler değişti. En büyük değişim bence bu oldu. Kendimizi güçlü ve büyük bir kulüp olarak görmeye başladık” dedi.

Semih Güler 3

Başarılı stoper, “Herkes bizi iyi biliyor artık. Bu sezon farklı bir Adana Demirspor olacak, çünkü hocamız değişti, oyun planımız biraz değişti, yeni oyuncular aramıza katıldı. Özellikle iç sahada çok güçlüyüz. Bu sezonda da 5’te 5 ile başladık. Deplasman karnemiz biraz zayıf. Galibiyetimiz yok ve onu da Pazartesi günü oynayacağımız Karagümrük maçında almak istiyoruz.

Bu sezon Konferans Ligi’ne değil, direkt Avrupa kuplarına kalmak istiyoruz ve hedefimiz bu. Zorlayabildiğimiz kadar üst sıraları zorlamak istiyoruz ve bu güce de sahibiz. Bunu Beşiktaş, Trabzonspor maçlarında gösterdik. O nedenle bu sezonun daha güzel geçeceğini düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

MONETALLA İLE MİLLİ TAKIMI İYİ GÜNLER BEKLİYOR

İki sezon Adana Demirspor’u çalıştıran ve sonrasında milli takımın başına getirilen Vincenzo Montella’nın milli takıma çok şey katacağını belirten Semih Güler, “Montella hoca ile iki sezon beraber çalıştık. İlk sezonumda çok fazla forma şansı bulamadım ancak ikinci sezonda bende etkisi çok fazla oldu.

Montella'nın en önemli özelliği oyuncularıyla ilgilenmeyi çok seviyor. Yedek olsun, kadro dışı olsun, ilk 11 oyuncusu olsun fark etmiyor ve herkesle aynı şekilde ilgileniyor. Benim oynamadığım dönemlerde dahi antrenman sonrası beni özel çalıştırıyordu. Bir dönem bizde oynayan Rakitskyi vardı ce cezalı olduğu zaman benim için bir dönüm noktası oldu. O dönem iyi performans sergileyip hocama teşekkür ettiğimi düşünüyorum.

Montella ve ekibi çok iyi bir ekip olduğundan milli takımı olarak çok iyi bir geleceğimiz olduğunu düşünüyorum. Avrupa şampiyonasında ses getireceğiz. Montella’nın gelişi bence milli takımımız için bir şans.. İnşallah herkes milli takımımızın arkasında durur ve Montella ile birlikte en güzel günler görürüz” açıklamasını yaptı.

Semih Güler

BAŞKANI BABA OLARAK GÖRÜYORUZ

Kulüp Başkanı Murat Sancak hakkında da konuşan ve kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Semih, “Biz Murat Sancak’ı başkan olmaktan çok baba olarak görüyoruz. Bir sıkıntımız veya herhangi bir konuda kendisini doğrudan arayabilirsiniz. Hepimizde telefon numarası var ve istediğimiz zaman arayabiliriz ve hemen bakar. Halletmeye çalışır.

Başkanımızın benim için ayrı bir yeri var. Çünkü 6 yıldır tanıyorum ve beni buraya getirdiler. Beni evladı gibi görür ve ben de ona baba diyorum. Babam bazen kıskanıyor ama yapacak bir şey yok. O bakımdan benim için çok önemli biri.. Geçtiğimiz sezon pek oynamadığımda da güvendi ve sözleşmemi 3 yıl daha uzattı. Oynadığım oyunla hepsine teşekkürlerimi iletmeye çalışıyorum. Milli takıma gidersem en büyük teşekkürü etmiş olurum” dedi.

Milli takımın Euro 2024 Futbol Şampiyonası’nda milli formayı giymeyi istediğini de belirten Semih Güler şu ifadelere yer verdi;

“Ben 6 yıl önce Adana Demirspor’a geldim ve o dönem milli takım kadrosu açıklanacağı zaman, bizden kim gidecek diye düşünen olmazdı. Şimdi ise oynayan tüm yerli oyuncular bakıyor ‘ben de var mıyım? Ben de gidebilir miyim’ diye.. Bu bile bence başarının bir göstergesidir.

Benim de milli takım beklentim var ve onun için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Çalışıyorum, takdiri hocaya kalmış. Uygun görürse, alırsa çok mutlu olurum. Ben Almanya doğumluyum ve tüm ailem orada.. Bir daha ki maç ve şampiyona da Almanya’da yapılacak.  Bu benim için çok özel olur. Bu sezondaki hayalim şampiyonadaki kadroda yer almak.

Ben Almanya’da üniversite okuma hayalim yoktu. Aklımda hep futbol oynamak vardı. Bayram harçlığımla gidip futbol topu veya forma aldırırdım. Sonra 17-18’li yaşlarıma geldiğimde dedim artık futbol olmayacak çünkü yaş geçiyor.

Polisliğe başvurdum ve içime mi doğdu bilmiyorum ve evrakları bilerek eksik gönderdim. O sırada birkaç maçımız vardı. Eskişehir’den telefon geldi ve oraya gittik. Eskişehir’de Ertuğrul Sağlam gördü ve beğendi. Takımda kalmamı istedi. Böylece profesyonel futbolculuk dönemim de başlamış oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Böyle bir başlangıcım oldu.

MÜTHİŞ BİR TARAFTARIMIZ VAR

Çok ateşli ancak samimi bir taraftarımız var. İç sahada 5’te 5 yapmamızın en büyük faktörü taraftarımızdır. Buraya gelenler biraz korkuyla geliyor.. Kazansak da, kaybetsek de bizi tribünlere çağırıp alkışlarla. Tepkilerini de koyarlar. Bizde ona göre top oynuyoruz. Onlar da deplasmana dahi geliyorlar. Kısaca bizi hiç yalnız bırakmıyorlar.

"Burada başkanı biz 'baba' gibi görüyoruz. Buradaki her sorun ile ilgili direk onunla iletişim kurabiliyoruz. Biliyorsunuz bazı başkanlar ilgilenmez ve sportif direktörlerle iletişime geçin der. Başkanın telefonu herkeste var. Kendisini altı yıldır tanıyorum ve ilişkimiz çok farklı artık evladı gibi oldum. Zaten kendisine 'baba' diye hitap ediyorum, bu konuda babam bizi kıskanıyor ama yapacak bir şey yok. Başkanımız benim az süre aldığım dönemde bile bana inandığı için sözleşmemi üç yıl uzattı."

Semih Güler 4

KARAGÜMRÜK MAÇI HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Vavacars Fatih Karagümrük deplasmanına çıkacak olan Yukatel Adana Demirspor’da hazırlıklar devam ediyor. Galibiyete odaklanan mavi-lacivertliler, 3 puanı alıp yoluna devam etmek istiyor.

Dün Teknik Direktör Patrick Kluivert yönetiminde yapılan idman topla ısınma hareketleriyle ile başlayan antrenman, pas çalışması ile devam etti. Antrenman, taktik çalışma ile son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.