TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şimşek, Cluj maçına odaklandı

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2023 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2023 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şimşek, Cluj maçına odaklandı

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan ve ülkemizi Konferans Ligi’nde temsil edecek olan Adana Demirspor, zorlu maratondaki ilk sınavı olan CFR Cluj maçına odaklandı. Mavi-lacivertliler, Montella’nın ayrılışının ardından teknik direktörlüğe Kluivert’i getirirken, transfer olarak da Portekizli Luis Nani’yi renklerine bağladı.

Son iki sezon Süper Lig’e damgasını vuran ve geride kalan sezonu 4. sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi’nde ilk maçında Romanya ekibi CFR Cluj le karşılaşacak.

MAÇIN HAKEMİ BELLİ OLDU

Tüm dikkatini Cluj maçına çeviren mavi-lacivertliler, Avrupa’daki ilk sınavından başarılı çıkmanın hesabını yapıyor. İlk maç Romanya’da 27 Temmuz Perşembe günü saat 20.30’da oynanacak ve Azerbaycanlı hakem Elchin Masiyev yönetecek. Rövanş karşılaşması ise 3 Ağustos Perşembe günü saat 21.00’da Yeni Adana Stadyumunda oynanacak.

KADRO DERİNLİĞİ

Yeni sezonda lig ve Türkiye kupasının yanı sıra Avrupa’da da boy gösterecek olan Adana Demirspor, her üç kulvarda da yarış içerisinde yer almanın hesabını yapıyor. Geride kalan sezonun bitimiyle birlikte sözleşmesi sona eren Montella’nın ayrılığının ardından ilk olarak teknik direktör olarak Hollanda’lı Patrick Kluivert’i takımın başına getiren Güney ekibi, ilk transfer olarak ise Portekizli Luis Nani’yi renklerine bağladı.

Bunun yanında geçtiğimiz yıl Yunan ekibi Olympiakos’tan kiralık olarak alınan ve sözleşmesinde yer alan sezon sonunda Avrupa kupalarına katılmasıyla birlikte bonservisinin aktifleşmesiyle Onyekuru’da resmen Adana Demirsporlu oldu.

SEDAT ŞAHİNTÜRK MENEMENSPOR’DA

Adana ekibinde 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Sedat Şahintürk, yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek olan Menemen FK ile anlaşırken. İzmir temsilcisi orta saha oyuncusuyla 2 yıllık anlaşma sağladı.

KİRALIK GİDENLER YENİDEN KADRODA

Bununla birlikte Adana Demirspor’da kiralık olarak Kocaelispor forması giyen Tayfun Aydoğan, İstanbulspor’da forma giyen Simon Deli ile Mahamadou Ba, Karacabey’de kiralık olarak forma giyen Arda Okan Kurtulan,  Şanlıurfaspor’da kiralık olarak forma giyen Bünyamin Balat ile Abdulsamet Burak, 24 Erzincanspor’da kiralık olarak forma giyen Ali Yavuz Kol, Bayrampaşa’da kiralık olarak forma giyen Tolga Kalender ile İzzet Çelik ekibe geri döndü.. Dönenlerin durumu Teknik Direktör Kluivert’in raporu doğrultusunda yeni sezon için şekillenecek.

KADRODA 27 İSİM YER ALIYOR

TFF sitesin Adana Demirspor’un kadrosunda 27 futbolcunun yer aldığı görülüyor.  Mavi-lacivertlilerde kiralıktan dönenlerin yanı sıra kadrosu; Abdurrahim Dursun, David Akintola, Stambouli, Emre Akbaba, Ertaç Özbir, Fredrik Guldbrandsen, Goran Karacic, Onyekuru, Hijran Ali Boyacı, İsmail Çokçalış, Jonas Svensson, Kevin Rodrigues, Mustafa Kapı, Badou Ndiaye, Salih Kavrazlı, Semih Güler, Vedat Karakuş, Younes Belhanda, Yusuf Erdoğan ve Yusuf Sarı’dan oluşuyor..

KAMPIN İKİNCİ ETABI YARIN BAŞLIYOR

Adana Demirspor’un, 2023-2024 sezonu hazırlıkları kapsamında Düzce'de yer alan Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde 12 gün süren kampın ilk etabı sona ererken, ekip yarın ikinci etap için Bolu’da toplanıp ikinci etap için çalışmalara başlayacak ve 27 Temmuzda Konrefans Ligi eleme maçında karşılaşacağı CFR Cluj maçına kadar kentte çalışmalarını yaparak sonrasında Romanya’ya geçecek..

Mavi-lacivertliler, kamp döneminin ilk etabında yaptığı çalışmaların yanı sıra İran ekibi Traktör ve Moldova temsilcisi Sucleia ile hazırlık maçları yaptı.

ADS - CFR Cluj

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.