TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TFF 1. Ligde en kritik hafta

Düşme potasında yer alan Adanaspor, ligin 33. hafta maçında deplasmanda Altay’ı 5’nci dakikada A. Dabo ve 30’ncu dakikada Yepie Yepie’nin golleriyle mağlup ederek 3 puanı alarak 15. sıraya yükseldi ve düşme potasının bir üst basamağına yükseldi. Toros Kaplanı için en kritik hafta ise sezonun son haftasında kendi sahasında oynayacağı Bandırma maçı olacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
TFF 1. Ligde en kritik hafta

Trendyol 1. Lig’de son hafta ile birlikte heyecan dorukta.. Eyüpspor ve Göztepe’nin Süper Lig’e çıkan ekipler olmasının yanında, üçüncü ekip ise henüz belli olmadı. Tüm bunlarla beraber geride kalan haftada ilginç sonuçlar alınırken, düşme potasındaki ekipler değişti.

İlkhaber Gazetesi'nden Kadir ADIYAMAN'nın hebrine göre; Altay ve Giresunspor’un düşmesi haftalar öncesinde belli olurken, düşecek üçüncü takım ise son haftaya maçlarına kaldı. Geride kalan haftada Altay’I mağlup eden Adanaspor, Şanlıurfa ekibinin berabere kalasıyla birlikte 16. sıradan 15. sıraya yükseldi ve düşme potasının bir üst basamağına yükseldi. Tuzlaspor’un ise Sakarya deplasmanında kritik galibiyetiyle 37 puana çıkarak 14. sıraya çıkarken, Şanlıurfaspor ise 16. sıraya geriledi.

ÜÇ EKİP SON HAFTA KENDİ EVİNDE OYNAYACAK

Adanaspor sezonun son haftası kendi sahasında Bandırma Spor’u, Tuzlaspor kendi sahasında Gençlerbirliği’ni ve Şanlıurfaspor kendi sahasında Manisa FK ekibini konuk edecek. Bu 3 maç sonucu düşecek üçüncü ekibi belirleyecek.

DOĞRUDAN PLAY-OFF FİNALİNE ÇIKACAK EKİP DE SON HAFTAYA KALDI

Ligin 33. Haftasında oynanan müsabakalarda alınan sonuçlar da play-off finaline doğrudan çıkacak ekibi belirlemedi. Ligde 57 puanlı Sakaryaspor kendi evinde Tuzlaspor’a kaybedince doğrudan finale çıkma şansını değerlendiremedi. Sakarya ekibi karşılaşmayı almış olsaydı, puanını 60’a çıkarıp son hafta oynayacağı maçın sonucuna bakmaksızın play-off finaline doğrudan çıkacaktı.

Bununla birlikte sezonun son haftasına Sakaryaspor 57, Bodrum FK 56, Çorum FK 56 ve Kocaelispor 55 puanla gidecek.  Bu üç ekibin alacağı sonuçlar, play-off finaline doğrudan çıkacak ekibi belirleyecek.

Bu sezon hedefinden uzak kalan ve son haftalarda düşme potasında yer alan ancak geçtiğimiz hafta bir basamak üste çıkarak nefes alan Adanaspor, sezonun son haftası Bandırma ekibini konuk edecek. Turuncu-beyazlılar, karşılaşmadan galibiyet alması halinde, diğer ekiplerin sonucuna bakmaksızın ligde kalacak.

Eyüpspor ve Göztepe’nin Süper Lig’e çıkan ekipler olmasının yanında, üçüncü ekip ile düşme potasındaki son ekip sezonun kapanış haftasında belli olacak. Play-off rekabeti de göz önüne alındığında sezonun son haftası en kritik hafta olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.