TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TFF açıkladı, Kulüpler Birliği belgelerle yalanladı!

Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasında olağanüstü kongre çağrısı imza sayıları konusunda çelişkili açıklamalar yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
TFF açıkladı, Kulüpler Birliği belgelerle yalanladı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği, olağanüstü kongre çağrısıyla ilgili imza sayılarında anlaşmazlığa düştü. TFF, imza sayısının 94 olduğunu açıkladı. Kulüpler Birliği ise 136 imza toplandığını savunuyor.

TFF'DEN OLAĞANÜSTÜ KONGRE ÇAĞRISI

TFF, erken seçim için gerekli imza sayısının 105 olduğunu ve şu ana kadar 94 imza toplandığını açıkladı. Federasyondan yapılan açıklamada şunlar söylendi:

" Kanunla kurulmuş, özerk bir kurum olan Türkiye Futbol Federasyonu; kuruluş kanunu, ana statüsü, talimatı ve yönetmelikleri doğrultusunda yönetilen FIFA ve UEFA 'ya bağlı uluslararası resmi bir kurumdur. Kendisine noter yoluyla ulaştırılan ve geri çekilen tüm imzalar kayda alınmaktadır.

Bu bağlamda 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak seçimli mali genel kurul tarihinin öne çekilmesi talebiyle noter yoluyla bugüne kadar ulaştırılan imza sayısı  109, yine noter yolu ile imzasını çektiğini beyan eden kulüp sayısı 13, yetkisiz kişilerin imzaladığı geçersiz imza sayısı 2'dir. Sonuç olarak geçerli imza sayısı 94'tür.

Ayrıca Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, 1. Lig Kulüpler Birliği, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği birbirlerinden bağımsız üç ayrı kurumdur. Hiçbir birlik başkanı diğer birlikler adına karar verici ve sözcü olmadığı gibi, bu birliklere üye tüm kulüpler tarafından yetkilendirilmemiş hiçbir kulüp başkanı da tüm profesyonel kulüpler adına karar verici, temsilci ya da sözcü değildir. Bir kulüp başkanının 136 imza topladık beyanının gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığı gibi bu beyan kendisini bağlar. 

Kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine ve dezenformasyona engel olmak için, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından doğru bilgilendirilme yapılmaya devam edileceğinden Türk Futbol Kamuoyunun şüphesi olmasın."

TFF açıkladı, Kulüpler Birliği belgelerle yalanladı! 2

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN TEPKİ

Kulüpler Birliği ise TFF'nin açıklamasına tepki göstererek toplanan imza sayısının 136 olduğunu ve 7 delegenin tamamıyla imza veren kulüplerin Adana Demirspor, Ankaragücü, Beşiktaş, Fatih Karagümrük, Fenerbahçe, İstanbulspor, Kasımpaşa ve Pendikspor olduğunu açıkladı. Kulüpler Birliği ayrıca, TFF'nin imza sayılarını manipüle etmeye çalıştığını savundu.

TFF açıkladı, Kulüpler Birliği belgelerle yalanladı! 3

TFF açıkladı, Kulüpler Birliği belgelerle yalanladı! 4

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.