TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TRT, Şampiyonlar Ligi yayın haklarını 3 sezon boyunca elde etti

TRT, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarının 3 sezon boyunca tek yayıncısı olacak. Türk takımlarının maçları TRT 1 ve TRT Spor'da şifresiz olarak yayınlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
TRT, Şampiyonlar Ligi yayın haklarını 3 sezon boyunca elde etti

TRT, önümüzdeki üç sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarının yayın hakkını elde ettiğini duyurdu. Türk takımlarının mücadeleleri TRT 1 ve TRT Spor'da şifresiz olarak ekranlara gelecek. Ayrıca, daha fazla maç TRT'nin yeni dijital platformu "tabii" üzerinden izlenebilecek.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, bu gelişmeyi büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "TRT, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarının 3 sezon boyunca tek yayıncısı oldu. Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak, futbol heyecanını ülkemizin her köşesine yayacak olmak, bizler için bir gurur vesilesi" dedi.

TRT'nin tarihinde bir ilki yaşadığı belirten TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, deneyimli ekiplerin ve teknolojinin son imkanlarının kullanılacağı vurgulandı. Maç öncesi ve maç sonrası yayınlarda usta yorumcuların katılımıyla detaylı analizler ve keyifli sohbetler sunulacağını söyleyen Sobacı, bu gelişmenin TRT için büyük bir memnuniyet kaynağı olduğun, Türkiye'nin kamu yayıncısı olarak futbol heyecanını herkese ulaştırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Ayrıca, TRT'nin deneyimli ekibi ve son teknoloji imkanları kullanarak futbolseverlere unutulmaz bir yayın deneyimi sunacağı vurgulandı. Maç öncesi ve maç sonrası yayınlarda usta yorumcuların katılımıyla detaylı analizler ve keyifli sohbetlerin yer alacağı ifade edildi.

TRT'nin tarihinde bir ilki yaşayarak UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarının tek yayıcısı olma hakkını elde ettiği belirtildi.

TRT YAYIN HAKLARI İÇİN 100 MİLYON MU VERDİ

TRT'nin yayın hakları için 100 milyon euroluk (3.3 milyar TL) teklif iddialarına, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından; "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "TRT, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 Milyon Euro teklif vermiş. Bunun yarısı zarar yazar" iddiası doğru değildir. TRT, 2024-27 yılları arasında 3 sezon boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi yayın haklarını almıştır. Söz konusu yayın hakları için sosyal medya hesaplarında paylaşılan rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Yayın hakları maliyeti, TRT’nin reklam ve üyelik gelirleri gibi ticari girişimleri ile rahatlıkla karşılanabilecek düzeydedir. TRT, Türk futboluna desteğinin bir göstergesi olarak, Türk takımı maçlarını TRT 1 ve TRT Spor kanallarından şifresiz olarak halkımızın hizmetine sunacaktır." açıklaması yapıldı. TRT'nin, yayın hakları maliyetini reklam ve üyelik gelirleriyle karşılayabileceği vurgulandı.

TRT, Şampiyonlar Ligi yayın haklarını 3 sezon boyunca elde etti 2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.