TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Uluslararası 11. Veteranlar Masa Tenisi" heyecanla bekleniyor

2-3 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak 11. Uluslararası Adana Veteranlar Masa Tenisi Turnuvasının Basın Toplantısı, Divan Otel Varda Toplantı Salonunda yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 09:49
Kaynak: BÜLTEN
"Uluslararası 11. Veteranlar Masa Tenisi" heyecanla bekleniyor

Medya mensuplarını büyük destek verdikleri toplantıya Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Faaliyetler Şube Müdürü Caner Taymış, Organizasyon Komitesi Başkanı Kemal Sağ, Masa Tenisi İl Temsilcisi Taci Menteş, ÇİLTAR Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Divan Otel Genel Müdür Yardımcısı Varış Şeheri  katıldı.

11. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası 2-3 Mart’ta, ÇİLTAR Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi’nin katkısı ile Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda Cumartesi saat 10:00’da başlayacak.

Türkiye’de yapılan masa tenisi turnuvaları içerisinde Adana turnuvasının ilk sırada yer aldığını belirten Organizasyon Komitesi Başkanı Kemal Sağ, “Turnuva kayıtlarımızın son günden 42 gün önce sona ermesi sevindiricidir. Bu yıl 23 ülkeden Türkiye dahil 376 oyuncu 40 masada yarışacak. 60 kadın sporcunun katılacağı turnuvada 3000’e yakın maç yapılacak. Konuklara Adana’nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak için geziler düzenleyerek, konaklamalarını en iyi şekilde yapacağız. Ayrıca kebap, şalgam suyu, dondurma, çay, kahve, halka tatlı ve cezerye ikram edeceğiz. Tüm hedefimiz kentimizin tanıtımı ile değerlerini öne çıkarmaktır. Masa tenisinin amiral gemisi Adana’dır” dedi.

Kemal Sağ, Geleneksel Uluslararası 11. Veteranlar Turnuvası’na Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling’in de 3.kez hem onur konuğu hem oyuncu olarak katılacağını müjdeledi. Sağ, Sörling’in Adana Turnuvası’nı uluslararası hale getiren isim olduğunu da vurguladı. Ayrıca turnuvada Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF)Başkanı Petra Sorling ile Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen gösteri maçı yapacak.

YEREL YÖNETİMLER MASA TENİSİNE DUYARSIZ

Son 15 yılda masa tenisinin sporcu sayısı ve elde ettiği başarılarla Adana’nın en başarılı branşı olduğunu belirten ÇİLTAR Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş, “Zor şartlarda imkânsızlıklar içerisinde çalışarak kazandığımız bu şampiyonluklar son derece önemli. Birçok şehirde masa tenisine ait özel salon olmasına karşılık bu kadar başarılı Adana’da maalesef bir salonumuz yok. Adana'daki tesisler yeterli değil, bizim tek isteğimiz yer verilirse binamızın olması ve daha fazla sporcu yetiştirmektir. Başta Adana Valisi olmak üzere Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile yaptığımız görüşmeler sonucu destek sözleri almamıza karşılık hepsi sonuçsuz kaldı. Kendi imkânlarımız ile salon ve tesisimizi yapabileceğimiz yer için yerel yöneticilerimizden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu..

DESTEĞİ FAZLASIYLA HAKEDİYORSUNUZ

Geleneksel olarak yapılan bu dev organizasyonun kentin turizmine büyük katkı sağladığına değinen Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Faaliyetler Şube Müdürü Caner Taymış, ”Adana bir spor şehri, her spor dalında başarılar elde etmiş. Masa tenisi için de yerel yöneticilere ve siyasilere önemli görevler düşüyor, biz elimizden geleni tanıtım noktasında omuzlamaya hazırız. Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling’in Adana’ya 3.kez gelecek olması kolay şeyler değil. Bu hem ilimize vermiş olduğu önemi, hem de bu spora vermiş olduğu önemi göstermektedir. Organizasyona emeği geçenleri tebrik ederek kutlamak gerek. Mütevazi bütçe ile kentimizin tanıtımına dev katkı yapan organizasyon desteği fazlasıyla hak ediyor” dedi.

ADANA MASA TENİSİNE SAHİP ÇIKMALI

Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, tüm branşlarına destek verilmesinin gerektiğini belirten Masa Tenisi İl Temsilcisi Taci Menteş, “ Adana sporunda uzun yıllardır böylesine büyük başarı olmadı. Botaşspor’dan 15 yıl sonra ilk kez bir Adana takımı Süper Lig ve Türkiye Kupasını kazanan ÇİLTAR Masa Tenisi İhtisas Spor Kulübü sezonu 2 kupa ile kapattı. Bu başarıyı bir futbol takımımız yakalasaydı; bir hafta Adana’da yer yerinden oynardı. Büyük ve önemli bir başarı elde etmemize rağmen, birileri elimizden tutup sponsor olsun diye bekliyoruz. Yerel yönetimlerimizden böylesine başarılı olan masa tenisi branşı için yapmak istediğimiz salon ve tesis için yer tahsisi konusunda destek bekliyoruz” dedi.

ADANA’NIN EN BAŞARILI BRANŞI MASA TENİSİ

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, “Bu Türkiye'nin en önemli, en güzel turnuvası. Hakikaten  masa tenisi Adana'nın en başarılı spor dalı. Bugün dünya klasmanında üst üste dereceye gelen sporcumuz var. Görkem Öcal. Yaşı küçük çocuk, yıldızlarda gençlerde yarışıyor. Türkiye şampiyonu, Avrupa şampiyonu, Balkan şampiyonluğu getiriyorlar. Futbol, basketbol, voleybol ile diğer takımlarımızda başarı yok ama masa tenisi her zaman başarılı ama her zaman sahipsiz. Yerel yönetimlerimizin masa tenisine bakış açısı değişmeli. Söz veriyorlar ama sözlerini yerine getirmiyorlar. Adana'yı başarıyla temsil eden, masa tenisi sporuna herkesin hepimizin saygısı var” dedi.

Toplantı sonrası ÇİLTAR Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş turnuvaya katkı sunan Divan Otel Genel Müdür Yardımcısı Varış Şeheri’ye forma hediye ederek teşekkür etti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.