TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vincenzo Montella: "Türk halkını mutlu etmek benim için gurur verici"

A Millî Takım Teknik Direktörü Montella, EURO 2024 başarısını ve Türk futboluna olan katkısını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
Vincenzo Montella: "Türk halkını mutlu etmek benim için gurur verici"

A Millî Takımımızın teknik direktörü Vincenzo Montella, Corriere dello Sport'a verdiği demeçte, Türkiye'nin EURO 2024 performansını değerlendirdi.

Montella, Türk milletinin Avusturya maçı zaferini sokaklarda kutlamasının kendisini gururlandırdığını belirtti. "Onları mutlu etmek benim için gurur verici. Beni kendine aşık eden bir ülkeye karşı hissettiğim bir sorumluluktur" diyen Montella, Avusturya maçının önemine vurgu yaparak, "Bu maçı özellikle önemsiyordum. Bu, kendimle ilgili bir rövanş oldu" şeklinde konuştu.

Montella: ''Arda üst düzey bir oyuncu''

Teknik direktör, millî oyuncularımız Arda Güler ve Kenan Yıldız'ın performanslarına da övgüler yağdırdı. Arda Güler için "Muhteşem bir maç çıkardı, kendisini dönüştürmeyi başardı" ifadesini kullanan Montella, Kenan Yıldız için ise "O güçlü, hızlı ve teknik olarak üst düzey bir oyuncu. Öğrenmeye devam edecek" dedi.

"Futbolda her şey mümkün, bu turnuvada çok daha fazlası mümkün"

EURO 2024'te çeyrek finalde karşılaşacağımız rakibimiz Hollanda'ya dair düşünceleri sorulan Montella, "Turu atlama coşkusu artık geçti. Şimdi Hollanda'yı düşünmek durumundayız." yanıtını verdi.
Hollanda'nın zorlu bir rakip olduğu hatırlatılan Montella, "Göreceğiz. Avrupa Şampiyonası'nın neredeyse tüm maçları sonuna kadar belirsizdi. Bir sonrakinin de öyle geçeceğini düşünüyorum. Futbolda her şey mümkün, bu turnuvada çok daha fazlası mümkün. Ancak dikkatli olmalıyız, gerginlik bizi kandırabilir. Gerginliğin, grupta Çekya'ya karşı hayatımızı nasıl zorlaştırdığına bir bakın." ifadelerini kullandı.

Montella, Türk futbol tarihinde adını yazdırmış isimlerle anılmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "Türkiye harika bir ülke, burada çalışmaktan keyif alıyorum" şeklinde konuştu.

Teknik direktör, kariyerinin zirvesinde olduğunu ve Türk Milli Takımı'nda görev yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.