TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sümer: Operasyonlarda sadece torbacılar tutuklanıyor

Milletvekili Sümer Adana’da sentetik uyuşturucu kullanım konusunu TBMM’ye taşıdı

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2022 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2022 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sümer: Operasyonlarda sadece torbacılar tutuklanıyor

ADANA(İLKHABER)-CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Merkezi Yönetim Bütçe Görüşmelerinin devam ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adana’da sentetik uyuşturucu kullanımını konusunu dile getirdi.

Orhan Sümer, “2021 Dünya Uyuşturucu Raporu”na göre en fazla kokainin yakalandığı ülkenin 20 ton ile Türkiye olduğu belirtilmiştir. En çok eroinin ele geçirildiği üç ülkenin Türkiye, İran ve Pakistan olduğu, bu ülkelerin 2019’da küresel pazarın toplamının yüzde 48’ini oluşturduğu ifade edilmiştir. Raporda; 2019 yılında Türkiye’de 347 kişinin uyuşturucudan öldüğü bilgisi yer almaktadır. Öte yandan raporda dünya genelinde 275 milyon kişinin uyuşturucu aldığı, 2010 yılından itibaren uyuşturucu kullanımının yüzde 22 arttığına dikkat çekilmiştir. Anayasa 58. maddesinde “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gereken tedbirleri alır.” hükmü yer almaktadır.

 Adana’da uyuşturucu kullanım yaşı 13’e kadar düştüğüne dikkat çeken Milletvekili Orhan Sümer, “Ekonomik kriz, işsizlik, hayat pahalılığı ve özellikle demografik yapıyı bozan mülteci sorunu nedeniyle Adana’mızda gençlerimiz sentetik uyuşturucu tuzağının ağına düşüyor. Neredeyse her hafta Adana’da uyuşturucu operasyonları yapılıyor. Ancak bu operasyonlarda sadece torbacılar tutuklanıyor, büyük baronlar değil. İktidar yetkililerini bir kez daha uyarıyoruz. Gençliğimizi uyuşturucu belasına kurban vermemek için acilen ciddi adımlar atılmalıdır” dedi.

 

Orhan Sümer, “Madde bağımlığının başlamadan önlenmesi ve toplumun her kesiminin uyuşturucu bağımlılığı ile mücadeleye dahil edilerek devlet kurumlarıyla iş birliğinin sağlanması ve top yekün mücadele edilmesi çok önemlidir. Uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle ortaya çıkan sorunlar sadece kullanıcı ve kullanıcının sağlığı ile sınırlı değildir. Bugün ciddi kararlar alınmazsa bu durum çok daha üzücü haller alacaktır. Bunun tek sorumlusu da yeterli ve ciddi önlemleri almayan iktidarıdır” dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.