TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyelileri geri göndermek için çalışmalar başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye’nin Cerablus bölgesinde düzenlenen Gönüllü, Güvenli, Onurlu Geri Dönüş Projesi Temel Atma Töreni’ne katılarak konuşma yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Suriyelileri geri göndermek için çalışmalar başladı

İbrahim Baysal

İlkhaber-Katar Devlet Başkanı Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye’de yaşayan mülteciler için önemli bir adım atıldı. Celabrus da basın açıklaması yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sözler söylenir ama işlerin yapılması kolay değildir diyerek ‘’ Dünyada başka ülkelerin çaresiz kaldığı meselelerde büyük bir adım attık. Bugün hem sözlerin söylendiği hem de işlerin yapıldığı bir zamana şahit olduk. Bu bölgenin güvenli hale getirilmesi için büyük bedeller ödendi. Bu bölgeye geri dönüşlerin olması sağlanacak. Bütün dünyaya çağrıda bulunuldu ama Katar buna çok güzel ses ve cevap verdi. Bütün afetlerde ilk yardımımıza koşan ülke Katar oldu. Bizi bu konuda da yalnız bırakmadı.’’ dedi.

9 ayrı bölgede 240 bin konut yapılması planlanıyor. Konutlar 60, 80 ve 100 metrekare olacak şekilde imar edilecek. Türkiye’de yaşayan 3 milyon 381 bin Suriyelinin dönmesi planlanıyor. Eğitim ve İş imkanları da oluşturulacak ve en geç 3 yıl içinde tamamlanacak. Bugün temeli atılan 5 bin konut ise yıl sonunda tamamlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.