TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suya yapılan yüzde 50’lik indirim resmi olarak onaylandı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 4. Oturumu gerçekleştirildi. Meclis oturumunun ardından ASKİ’nin içme sularında 2 aylık yüzde 50 indirimi konusu görüşüldü. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Adanalılar maddenin geçmesiyle 2 ay boyunca suyu yüzde 50 indirimli kullanacak. Deprem nedeniyle yapılan indirim 2 ay sonra ise yine eski tarifeden kullanılmaya devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Suya yapılan yüzde 50’lik indirim resmi olarak onaylandı

Bayram BULUT/ Ahmet AKDENİZ

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ASKİ Genel Kurulu’nda suya yüzde 50 indirim yapılması maddesinin kabul edildiğini belirterek, meclise konuyla ilgili teşekkür etti.

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 4. Oturumunu gerçekleştirdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında toplanan oturum açılış yoklamasının alınmasıyla başladı. Ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinin arasında olan Tabirler Odası İlkokulu ve  Şehit Yılmaz Bozkurt Ortaokulu parsellerin 6 derslikli ana okulu yapılması amacıyla 35 metre olan çekme mesafesinin 5 metreye düşürülmesine yönelik 1/1000 ölçekli imar değişikliği maddesine Zeydan Karalar ve CHP ve İYİ Parti Grubu ret oyu verdi.

 

MİLLET İTTİFAKI RED VERDİ

CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan maddenin Milli Eğitim Müdürlüğü talebi olduğunu söyledi. Karalar ise, “Olsun 10 metre çekmeyi niye yapacağız. Benim oyum ret yönünde” dedi. Cumhur İttifakı’nın oy çokluğuyla madde kabul edildi. Bir sonraki oturum yarın saat 14:00’te kaldığı yerden devam edecek.

 

ASKİ GENEL KURULU YAPILDI

Meclis oturumunun ardından ASKİ Genel Kurulu’ndaki maddeler görüşüldü. Maddeler görüşülürken birleşime 10 dakika ara verildi. Ardından tekrar gündem maddelerine geçildi. ASKİ’nin içme sularında 2 aylık yüzde 50 indirimi konusu görüşüldü. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Adanalılar maddenin geçmesiyle 2 ay boyunca suyu yüzde 50 indirimli kullanacak. Deprem nedeniyle yapılan indirim 2 ay sonra ise yine eski tarifeden kullanılmaya devam edecek.

 

KARALAR’DAN MECLİSE TEŞEKKÜR

Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, suya indirim yapılması konusunda aldıkları karardan dolayı meclise teşekkür etti. Deprem nedeniyle 2 aylık indirimin resmiyete bindiğini anlatan Karalar; “Meclise teşekkür ediyorum. Vatandaştan çok ciddi bir şekilde su parası almayın, elektrik parası almayın, doğal gaz parası almayın gibi talepler geldi. Bizim para almama gibi bir yetkimiz yok. Doğalgaz’a ve elektriğe de müdahale etme şansımız yok. Ancak her afette meclisin ortak kararıyla vatandaşın yükünü hafifletmek için afetten dolayı 2 aylık yüzde 50 gibi suda bir indirim yaptık meclisimizle birlikte. Tekrar Adana halkı adına meclisimize teşekkür ediyorum” dedi..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.