TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tazminatlarını alamadıkları için dilekçe verdiler

Kapatılan konfeksiyon ve tekstil firması çalışanları Adana Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne giderek, tazminat haklarını alamadıkları gerekçesiyle dilekçe verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tazminatlarını alamadıkları için dilekçe verdiler

Bayram BULUT- Ahmet AKDENİZ

ADANA (İLKHABER)-Kapatılan konfeksiyon ve tekstil firması çalışanları Adana Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne giderek, tazminat haklarını alamadıkları gerekçesiyle dilekçe verdi.

Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde 290 işçinin çalıştığı konfeksiyon ve tekstil firması yetkilileri firmalarının kapandığını işçilere tebliğ etti. İşsiz kalan işçiler tazminat haklarını almak istediklerini işverene söyledi. Ancak işveren tazminat ödemek yerine işçilere 5 ila 8 bin TL gibi bir ücret vererek helalleşmek istedi. Bu durumu kabul etmeyen işçiler firmanın tazminat haklarını ödemediği için Adana Bölge Çalışma Müdürlüğü’nün yolunu tuttu. Çok sayıda işçi dilekçelerini doldurarak Adana Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle teslim etti.

İşçiler adına burada bir açıklama yapan Ramazan Tekin, kendisinin 2014 yılından bu yana aynı firmada çalıştığını söyledi. Firmanın kapandığının söylenmesinin ardından kendilerinin işsiz kaldıklarını, tazminatlarını bile alamadıklarını öne süren Tekin, kendilerine işverenin tazminat vermek yerine 5 ila 8 bin TL gibi rakam teklif ettiğini ve helalleşmek istediğini söylediğini aktardı. Bu parayı kabul etmemeleri durumunda firma sahibinin iflas vereceğini ve böylece hiçbir ücret alamayacaklarını  söylediğini iddia eden Tekin, “Biz hakkımız olan tazminatımızı istiyoruz. Bu bizim alın terimizin karşılığı. Tazminatımızı alana kadar tüm arkadaşlarımızla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Avukat Tugay Bek ise, tazminat hakkının mevzuata bir hak olarak düzenlendiğini ifade ederek, “Biz bugün burada Çalışma Bölge Müdürlüğü'nü göreve çağırıyoruz. Buradaki Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin meseleye el atması, firmanın patronlarından hesap sormasını istiyoruz. Burada 300 kadar işçiden kabaca hesap yapığımızda  150 milyona yakın bir parayı ödememiş oluyorlar. İşçilerin alın terine el koyuyorlar” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.