TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TFF Başkanı Büyükekşi’den Adana Demirspor’a ziyaret

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi,  Adana Demirspor tesislerini ziyaret etti. Mersin’de düzenlenen 'TFF Omuz Omuza Gösteri Maçı' öncesi uçakla Adana’ya inen Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri Adana Demirspor Kulüp Başkanı Murat Sancak ile birlikte tesisleri gezip bilgi aldı. 

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
TFF Başkanı Büyükekşi’den Adana Demirspor’a ziyaret

Serhat ŞANLI

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi,  Adana Demirspor tesislerini ziyaret etti. Mersin’de düzenlenen 'TFF Omuz Omuza Gösteri Maçı' öncesi uçakla Adana’ya inen Mehmet Büyükekşi, beraberinde Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, TFF Süper Lig Kulüplerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, Stratejik ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İdil Karademirlidağ Suher, 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin ile birlikte tesisleri dolaşıp Kulüp Başkanı Murat Sancak ile bir araya geldi..

Adana Demirspor Tesisleri’nde gazetecilere konuşan TFF Mehmet Büyükekşi, “Cuma günü Kulüpler Birliği ile bir toplantı yapacağız. Hazırladığımız bir takım taslaklar var. Yabancı kuralı ile ilgili henüz netleşmiş bir durum yok. Amacımız Türk futbolunun ileriye gitmesi ve her yıl altyapıdan A takıma en az 2 oyuncunun çıkması. İnşallah hep beraber bir yol bulup bu işe çözüm bulacağız" dedi.

Akademi Projesi Kapsamında Double Pass ile yapılan İşbirliği Protokolü hakkında da konuşan Büyükekşi, “2023-2024 sezonundan itibaren akademiyle ilgili bir kararımız var. Double Pass ile anlaştık. Bunun ilk aşamasında antrenörlerin eğitimini yaptırıyoruz. Her Süper Lig takımından 11 tane antrenörü, 1 yıl boyunca eğiteceğiz.

Bu kapsamda 10'dan fazla takımı ziyaret ettik. Bugün de Adana Demirspor'u ziyaret ettik. Önce A takımın tesislerini daha sonra da altyapı tesislerini ziyaret ettik. Biz 31 Aralık 2024 yılına kadar altyapı tesisleri için süre verdik. Adana Demirspor, o süreden çok daha kısa zamanda bitireceklerini söylediler. Genelde altyapılarda kulüplerde 200-300 arası futbolcu oluyor. Adana Demirspor Kulübü Başkanı spor okullarında da 5 bin civarı futbolcu olduğunu söyledi" diye konuştu.

Kulüplerin hem ekonomik olarak rahatlatmak, hem de genç yetenekleri bulup keşfetmek için kulüplerin altyapı olarak güçlenmesini sağlamak istediklerine de değinen Büyükekşi, “Yurt dışında Belçika ve Hollanda'da yaptığımız ziyaretlerde mutlaka takımlar altyapıya önem veriyor. Double Pass ile de beraber çalışan takımların hedefi aynı. Bizim de hem kulüplerimizi ekonomik olarak rahatlatmak hem de bu yetenekleri bulup keşfetmek için kulüplerimiz altyapı olarak güçlensin istedik.

Bütün kulüplerimiz de bu konuya önem veriyorlar. İnşallah Double Pass eğitimleri bitene kadar buradaki tesisler de bitmiş olacak. Konu sadece eğitim değil, denetim de çok önemli. Biz de akademi yatırımları için gerek futbolcu transferlerinde, gerekse naklen yayınlara bir takım paylar ayırıp, altyapıya destek verilmesini sağlayacağız" dedi.

MURAT SANCAK: ŞUANKİ DURUM İLE KULÜPLERİN AYAKTA DURMASI MÜMKÜN DEĞİL

Ardından Adana Demirspor Kulüp Başkanı Murat Sancak tesisler hakkında bilgi verdi.  Sancak, “Bugün bu yerleri yapabilmek bir maliyet.  Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu çok güzel yurtlar yaptılar ancak önümüzdeki dönemde belediyeler ile işbirliği yapıp her mahalleye halı saha kurmak lazım. Çocukların orada gelişmesi lazım. Bunu da belediyeler ile yapabilirsin. Sadece Türkiye Futbol Federasyonu'nun bunun altından kalkabilecek imkanı yok.

Şu andaki durumuyla kulüplerin ayakta durması mümkün değil. Sadece Türk futbolu 3 kulüp üzerinden dönmemeli. Anadolu kulüplerine destek vermeniz lazım bu da medyadan başlar. Onlar bizim güzide kulüplerimiz hatta ben de bir ara o 3 kulüpten birini tutuyordum ama biz değerimizi arttırmak istiyorsak bütün kulüplerimizi desteklememiz lazım.

SÜREKLİ YABANCI GETİRİP OYNATMAK YETERLİ DEĞİL

Biz 2 tane saha yaptık, bugünkü değeriyle 50 milyon TL. Adana Demirspor ligi dördüncü sırada bitirirse yayın geliri olarak 115 milyon TL. alacak. 115 milyon TL ile hem giderleri karşılayacaksın, hem futbolcuya para vereceksin, hem de altyapıya yatırım yapacaksın. Mümkün değil. Başkanımız gelirlerin arttırılması için çalışmalar yaptı. İnşallah o 500 milyon Dolarlık yayın gelirine ulaşırız tekrardan.

Ayrıca sürekli yabancı getirip oynatmak yeterli değil. O nedenle altyapıdan en az 1-2 oyuncuyu A takıma alabilmeli. Önümüzdeki inşallah 5 yıllarda Türk futboluna katkılar sunacağız" açıklamasına yer verdi.

Adana Demirspor kulüp Başkanı Murat Sancak, ziyaret sonrası TFF Mehmet Büyükekşi’ye 01 numaralı ve ismi yazılı forma takdim etti.

1 Büyükekşi ziyaret (5)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.