TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TGK temsilcilerinden müjdeli haber

Basın İlan Kurumu’nun dün yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin çabasıyla, yerel basına can suyu olacak kararlar alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2022 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
TGK temsilcilerinden müjdeli haber

HABER MERKEZİ-Basın İlan Kurumu’nun dün yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin çabasıyla, yerel basına can suyu olacak kararlar alındı.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, dün aldığı kararlarla Resmi İlan Fiyat Tarifesinde artış oranı teklifini belirlerken, daha önce sadece üç ilde uygulanan Kurum kredisi kullanma hakkından ülke genelindeki tüm süreli yayınların yararlanabilmesinin önünü açtı.

Afyonkarahisar’da düzenlenen Basın İlan Kurumu (BİK) 31. Dönem 4. Genel Kurul Toplantısı’nda, Resmi İlan Fiyat Tarifesindeki sütun santim bedelinin, günlük fiili satış ortalaması elli bin altındaki gazeteler için yüzde 100 artışla 70 TL; elli bin ve üzerindeki gazeteler içinse yüzde 58,73 artışla 100 TL olması kararı alındı.  Genel Kurul’un Resmi İlan Tarifesine ilişkin teklifi, Cumhurbaşkanlığına sunulduktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak kesinleşecek.

Genel Kurul, BİK’in kredi verebileceği şahıslar ve müesseseler ile verilecek kredinin usulünü düzenleyen BİK Yönetmeliği’nin 104, 105, 106 ve 108. maddelerinde de değişikliğe giderek Anadolu basınının uzun süredir beklediği maddi desteğin önünü açtı.

Yapılan değişiklikle bugüne kadar İstanbul, Ankara ve İzmir’deki süreli yayınlar için geçerli olan kredi desteğinin, Kurumun finansal imkânları ölçüsünde ülke genelinde ve süreli yayınların tümüne verilebilmesi sağlandı.     

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.