TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tıp Fakültesinde mezuniyet töreni

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinin mezuniyet törenine katıldı. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Demirtaş’ın yanı sıra; Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2019 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2019 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tıp Fakültesinde mezuniyet töreni

ADANA (İLKHABER)  Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinin mezuniyet törenine katıldı. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Demirtaş’ın yanı sıra; Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Demirtaş; Tıp Fakültesinin 43. Dönem mezunlarını verdiğini, 251 genç hekimin diplomalarını alıp ant içerek sağlık ordusundaki yerlerini alacaklarını belirterek genç hekimleri tebrik etti. Çukurova Üniversitesinin 1973 yılında, Ziraat ve Tıp Fakültelerinin birleştirilmesi ile kurulmuş, kurumsal ve akademik birikimi ile hem bölgenin hem de ülkenin saygın akademik kurumlarından biri olduğuna değinen Vali Demirtaş, Tıp Fakültesinin bünyesinde barındırdığı birçok araştırma merkeziyle önemli hizmetler sunduğunu ifade edip ‘‘Tıp Fakültesini kazanmak, sonrasında okumak ve mezun olmak, dışarıdan görüldüğü gibi kolay bir iş değildir. Dolayısıyla bugün siz bunu başaran bireyler olarak, zor bir işin üstesinden geldiğinizi düşünebilirsiniz. Fakat daha da zor olan, bundan sonraki süreçtir. Artık burada, bu sıralarda öğrendiklerinizi, staj eğitimlerinde uyguladıklarınızı, sahada hayata geçirme zamanıdır. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında sizleri bekleyen insanlara hizmet ederek, görevinizi en iyi şekilde yerine getirmiş olacaksınız. İnsanların dillerine, dinlerine, ırklarına ve mezheplerine bakmaksızın görevlerinizi yerine getirmelisiniz. Bugün alacağınız diplomaların size sağladığı hakları, son nefesinize kadar insanlığın menfaati doğrultusunda kullanmalısınız. Ve en önemlisi her şeyin insanı sevmekle, insana saygı duymakla başladığını asla unutmamalısınız. Bununla birlikte sizlerden beklentimiz; vatanımıza, bayrağımıza, milli ve manevi değerlerimize, demokrasimize her koşulda sahip çıkmanızdır. Ülkemizin huzuru, refahı ve kalkınması için, gece gündüz demeden çalışmalı ve yaptığınız her işte toplum yararını düşünmelisiniz.’’ diyen Vali Demirtaş, genç hekimleri tebrik ederek sağlık, mutluluk ve başarı diledi.

Genç hekimlerin Hipokrat Yemini etmesinin ardından tören; yaş kütüğüne dönem birincisi Dr. Sahra Acır’ın plak çakması, diplomasının verilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesiyle devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.