TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta okullarda düzenlenen etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Öğrenciler, öğretmenlerine çiçekler verip, çeşitli hediyelerle ve şiirlerle sevgilerini ifade ederken, ebeveynler de çocuklarıyla birlikte okullarda öğretmenlerin gününü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – 24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta okullarda düzenlenen etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Öğrenciler, öğretmenlerine çiçekler verip, çeşitli hediyelerle ve şiirlerle sevgilerini ifade ederken, ebeveynler de çocuklarıyla birlikte okullarda öğretmenlerin gününü kutladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta öğrenciler, kamu-kurum ve kurulular, STK’lar, sanatçısından spor dünyasına, 7’den 70’e çeşitli etkinliklerin yanı sıra sosyal medyadan yayınladıkları mesajlarla kutlandı.

Pek çok ülkede 1994 yılından beri UNESCO’nun da önerisi ile 5 Ekim tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü, ülkemizde ise tam 13 yıl öncesinden başlamakla beraber 24 Kasım tarihinde kutlanmaktadır.

24 Kasım 1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği tarih olarak dikkat çekerken, Öğretmenler Günü de Atatürk'ün doğumunun 100. yılı olan 1981 yılında Türkiye'de ilk kez kutlanmaya başladı.

Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir. Böylelikle Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlar.

Bu özel gün, mesleğine hayatlarını adayan, gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlere yapılan etkinlikler ile teşekkür edilir. Dünyada ise bu tarihi kendi kültürel ve tarihî özelliklerine, okul tatil günlerine göre farklı tarihlerde Öğretmenler Günü kutlanmakla beraber, UNESCO, 1994 yılında bir önerisi ile 1966 yılında Paris’te gerçekleşen öğretmenlerin haklarını ve yükümlülüklerine kapsamlı şekilde yer veren Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı’nın yıldönümü olan 5 Ekim tarihini kutlama günü olarak önerdi.. UNESCO’dan 13 yıl önce ise Türkiye’de Öğretmenler Günü kutlanmaktaydı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAYAN ÜLKELER

Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Fas, Cezayir, Katar, Mısır, Libya, Suudi Arabistan, Umman, Tunus, Ürdün, Yemen her yıl 28 Şubat günü Öğretmenler Günü’nü kutlamakta..

Azerbaycan’da her yıl 5 Ekim günü Uluslararası Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta, Avustralya  Ekim ayının son cuma gününde kutlanmakta, Çek Cumhuriyetinde 28 Martta Öğretmenler Günü kutlanmakta, Hindistan’da 5 Eylül'de kutlanmaktadır..

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta okullarda düzenlenen çeşitli etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Öğrenciler, öğretmenlerine çiçekler verip, çeşitli hediyelerle ve şiirlerle sevgilerini dile getirdi. Ebeveynler de çocuklarıyla birlikte okullarda öğretmenlerin gününü kutlayarak, sevinçlerine ortak oldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Adana başarılı eğitimiyle göze çarpan Yüreğir Vehbi Necip Savaşan İlkokulu’nda bir dizi etkinlikle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından minikler tarafından şiirler okundu.

VELİLRDEN ÖĞRETMENLERİNE SÜRPRİZ KUTLAMA

Kutlamanın ardından 2-F sınıfı minik öğrencileri ve velileri Sınıf Öğretmeni Hülya Yıldız’a sürpriz kutlama yaptı. Sınıf velileri hazırladıkları pasta ve hediyelerle öğle arasında sınıfa girerek Hülya Yıldız öğretmenine sürpriz yaptı.

Sürpriz karşısında duygu dolu anlar yaşayan Hülya öğretmen, “Bu anlamlı günde bizleri hatırlamanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Beni oldukça duygulandırdınız. Öğrencilerimiz ve sizlerle birlikte hepimiz kocaman bir aileyiz. Sizlerle birlikte çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Minkleri iyi bireyler olarak yetiştirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Sınıf Öğretmeni Hülya Yıldız, “Sevgili öğrencilerim, yavrularım, sizler bu ülkenin umudu ve güç kaynağısınız. Gelecek günler sizlerle güzelleşecek ve aydınlanacaktır. Başarılı bir gelecek sizleri bekliyor.

Biz öğretmenlerin eğitim ve öğretimdeki ilk amacı ülkemizin bu günde ve geleceğindeki huzur ve refahını sağlamak adına topluma kendinden emin, gelenek ve göreneklerine bağlı, saygılı, etrafına sevgi ve ışık saçan, özverili, vatanını ve milletini seven, sahip çıkan aynı zamanda zekâsını ve başarısını olumlu yönde başarıyla kullanabilen bireyler yetiştirebilmektir.

Siz başarılı oldukça biz mutlu oluruz. Bizim günümüz aslında sizleri başarılı bireyler olarak bir yerlerde bu vatan ve millete hizmet ederken görmektir. Sevgili velilerim, eğitim ve öğretim sürecimizde sizleri aramızda görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bu zorluğu ve aynı zamanda güzelliği benimle göğüslediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Velilerde öğretmenlere teşekkür ederek, öğretmenler gününü kutlarken, çocuklarımızı yetiştirip geleceğe güvenle hazırlayan öğretmenlerin her zaman yanında olacaklarını dile getirdi. Evde hazırladıkları ikramları tüm sınıfa ikram edip, ardından öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çekildiler.

KAMU-KURUM, STK VE SPOR CAMİASINDAN KUTLAMA MESAJLARI

Ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Günü, kamu-kurum ve kurulular, STK’lar, sanatçısından spor dünyasına, 7’den 70’e çeşitli etkinliklerin yanı sıra sosyal medyadan yayınladıkları mesajlarla kutlandı.

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor ile Adanaspor, yayınladığı mesajla Öğretmenler Gününü kutladı. Mavi-lacivertliler sosyal medya hesabından, “Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istikbalimize ışık tutup yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlarız.” Paylaşımını yaparken, Turuncu-beyazlılar da, “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.  #24KasımÖğretmenlerGünü” mesajına yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.