TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turistler Mardin’e akın etti

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2019 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2019 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Turistler Mardin’e akın etti

 ADNAN AVUKA

MARDİN(İLKHABER)-Mardin’de esnaf altın yılını yaşıyor. Tarihinde ilk kez bu denli yoğun bir turist ilgisinin yaşandığı tarihi kent her gün binlerce turisti ağırlıyor. Turistler geldikçe de Mardinli esnaf, kepenkini mutlu kapatıyor. Turistler daha çok Mardin milli yemeklerini tercih ederken,  hediyelik eşya ve doğal sabun satışları da rekor düzeye yükseldi. Doluluk oranı yüzde 100’lere yaklaşan otellerde yer bulmak da zor oluyor. 

 TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILAN KENT HUZUR VERİYOR

Barış pınarı Harekatı başladıktan sonra Mehmetçiğe destek veren Mardin halkı ev ve işyerlerini Türk bayraklarıyla donattı. Türk Bayraklarıyla süslenen Mardin sokakları da gelen turistlere huzur ve güven veriyor.  

 Turizm şirketleri 2020 yılında Çin’den gelecek turistler için  şimdiden rezervasyonlara başladı. 2020 yılında Mardin’e Çin’den binlerce turist gelmesi planlanıyor

FİLİSTİNLİLER” TÜRKİYE’YE KARŞI MAHCUP KALDIK”

 Tarihi Deyrulzafaran manastarı ziyarete gelen Filistinliler Barış Pınarı hareketinde  Mehmetçiğin terör örgütüne gösterdiği kararlı tutumunu takdire şayan görürken, sınırların terörden temizlenmesinden ise mutluluk duyduklarını belirtiyorlar. Filistin yönetim kademesinin Barış pınarı Harekatı için yanlış beyanlarda bulunmasının ise Filistin halkı olarak üzülerek karşıladıklarını ifade ediyorlar. 

 Filistinli  Hammed Abdulkahap 50 kişilik bir gurupla geldiği Mardin’de “Bugün Türkiye olmasaydı  bugün biz burada olmazdık. Türkiye Filistin’e gösterdiği yakın ilgi ve yardımları asla unutamayız” dedi.

                   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.