TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Cumhurbaşkanını seçmek üzere bugünikinci kez sandık başına gitti.

14 Mayıs 2023 tarihinde ilk tur Cumhurbaşkanı seçimlerinde seçim yarışına giren adaylar arasında 50+1 oy oranına varılamadığı için ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri dün ikinci kez yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkiye Cumhurbaşkanını seçmek üzere bugünikinci kez sandık başına gitti.

SÜREYYA URİ

ADANA(İLKHABER)- 14 Mayıs 2023 tarihinde ilk tur Cumhurbaşkanı seçimlerinde seçim yarışına giren adaylar arasında 50+1 oy oranına varılamadığı için ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri dün ikinci kez yapıldı. Türkiye’de milyonlarca seçmen yeni Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Kullanılan oyların 51.268.676’sı geçerli sayılırken 665 bin 303 oy ise geçersiz sayıldı.

Türkiye genelinde birkaç olay dışında sandık başlarında sağduyu hakim oldu. Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına giden vatandaşlar  güven içinde  oylarını kullandı.

Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’in açıklamasına göre, yurt dışında kullanılan oylarla birlikte sandıkların yüzde 98.08’sı açıldı. Buna göre AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.02 oy alarak yeniden Cumhurbaşkanı olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.98 oranında oy alabildi. Yurt dışından gelen sandıklarda ise oyların yüzde 59.35’i Recep Tayyip Erdoğan’a, yüzde 40.65’i ise Kemal Kılıçdaroğlu’na çıktı.

AK PARTİ ÖNÜNDE KUTLAMALAR

Kesin olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından vatandaşlar kutlama için AK Parti önüne geldi. Parti binası önünde Türk bayrağı ve AK Parti bayraklarını açan vatandaşlar meşaleler yaktı. Parti binası önünde açılan dev ekrandan ise müzik yayını yapıldı. Bir kısım vatandaşlar ise seçim zaferini araba turları atarak kutladı. Vatandaşlar Türk Bayrakları açtıkları araçlarıyla kornalar eşliğinde şehir turu attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.