TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Twitter'ın reklam gelirleri düşmeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Twitter'ın reklam gelirleri düşmeye devam ediyor

İbrahim Baysal

(İLKHABER)- Elon Musk Twitter’ı satın aldığından beri fikir hürriyeti adı altında ayrımcılık ve dezenformasyon içeren söylemleri yüzünden tepki çekiyordu. Sektörün bu konuya tepkisi ise reklamları kesmek oldu.

Elon Musk geçtiğimiz günlerde Twitter'ın reklam işinin yükselişte olduğunu söyledi. "Neredeyse tüm reklam verenler geri döndü" dedi ve sosyal medya şirketinin yakında kârlı hale gelebileceğini ekledi.

Ancak öyle olmadığı anlaşıldı. Twitter'ın 1 Nisan'dan Mayıs'ın ilk haftasına kadar olan beş haftalık ABD reklam geliri, bir önceki yıla göre yüzde 59 düşüşle 88 milyon dolar oldu. Belgede, şirketin düzenli olarak ABD haftalık satış tahminlerinin altında kaldığı, bazen yüzde 30'a varan oranlarda düştüğü belirtildi.

İnsanlar, Twitter'ın reklam satış ekibinin, sosyal ağda artan nefret söylemi ve pornografinin yanı sıra çevrimiçi kumar ve esrar ürünleri içeren daha fazla reklamın reklam verenleri korkutabileceğinden endişe duyduğunu söyledi

Twitter reklamcılığının durumu çok önemlidir çünkü reklamlar uzun süredir şirketin gelirinin yüzde 90'ını oluşturmaktadır. Musk, Ekim ayında Twitter'ı 44 milyar dolara satın alıp şirketi özelleştirdikten sonra, " en saygın reklam platformunu " kurma sözü verdi. Ancak, önemli satış yöneticilerini kovarak , sitede bir komplo teorisi yayarak ve yasaklanan Twitter kullanıcılarını tekrar ağırlayarak reklamcıları hızla uzaklaştırdı.

Üç eski ve mevcut Twitter çalışanı, Apple, Amazon ve Disney dahil olmak üzere Twitter'ın en büyük reklamcılarından bazılarının platformda geçen yıla göre daha az harcama yaptığını söyledi. Twitter'ın trendler sayfasında yer alan ve 24 saat için 500.000 ABD dolarına mal olabilen ve neredeyse her zaman büyük markalar tarafından etkinlikleri, şovları veya filmleri tanıtmak için satın alınan büyük özel "afiş" reklamlarının genellikle doldurulmadığını söylediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.