TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uysal, “Hedefimiz hem ligde kalıcı olmak, hem de Avrupa”

Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nde mücadele eden Çukurova Belediyesi Adana Demirspor Başantrenörü Mustafa Umut Uysal, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi Nihat Geven Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2022 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2022 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Uysal, “Hedefimiz hem ligde kalıcı olmak, hem de Avrupa”

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nde mücadele eden Çukurova Belediyesi Adana Demirspor Başantrenörü Mustafa Umut Uysal, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi Nihat Geven Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya geldi.

Takımın son durumu ve hedefleri hakkında konuşan Uysal, “Lige yeni çıkan takım olarak istediğimiz hedefler doğrultusunda devam ediyoruz. Hedefimiz doğrultusunda maçlarımızı kazanmak bizi ziyadesiyle mutlu ediyor ve 3 Kasım'da başlamış olduğumuz ligde bugün itibariyle 8 maçımızı tamamladık. Bu 8 maçta 5 galibiyet alarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Uysal, “Genel olarak baktığımız zaman şu anda hem bulunduğumuz pozisyon hem de galibiyet anlamında istediğimiz yerdeyiz. Çünkü ligde galibiyet esas.. O yüzden de ne kadar galibiyet fazla olursa o kadar yukarıda oluyoruz. İyi durumdayız ve inşallah devreyi de bu şekilde iyi bir pozisyonda tamamlamak istiyoruz” sözlerine yer verdi.

Altyapıya verdikleri öneme dikkat çeken ve ileriki süreçte yapılacaklar hakkında da bilgi veren Çukurova Belediyesi Adana Demirspor Başantrenörü Mustafa Umut Uysal şu açıklamalara yer verdi;

“Hazırlıklarımız devam ediyor. Devrenin tamamlanmasına 5 maçımız var ve bu hafta rakibimiz Fenerbahçe.. İnşallah bu süreçte de alabileceğimiz ekstra galibiyetler olursa bizi sıralama anlamında daha da yukarıya taşıyacaktır diye ümit ediyoruz. Beklentimiz de bu yönde.

Takımı kurduğumuz tarihte Sultanlar Ligi'nde transferlerin çoğu hemen hemen tamamlanmıştı. 4 Nisan itibariyle transferimize başlayabildik. Piyasada hem Türk, hem de yabancı oyuncular bazında elit, kaliteli ve bizi hedefe götürebilecek oyuncu profilini takımımızda barındırdık. Onları Adana'ya getirdik.

İYİ BİR TAKIM KURDUK

Bütçelerle ilgili çok fazla harcama yapan kulüpler de var ama biz paramızı en iyi şekilde, en doğru şekilde kullanan kulüplerden bir tanesiyiz. O anlamda da bütçenin sonu yok. Uçsuz ama bu sizin elinizdeki bulunan bütçeyi nasıl değerlendirdiğinize bağlı.. Kendi bütçemiz dahilinde iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyoruz.

ALTYAPI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Altyapıyla ilgili olarak da geçen sene bir çalışmamız başlamıştı. Bu sene onu daha da profesyonelleştirdik. Geçen sene iki branşta katılabiliyorduk ama şimdi bütün kategorilerde altyapımız mücadelesini veriyor. Ben de kendim Galatasaray'ın altyapısında çalıştığım için bacasız bir fabrika. O yüzden de ilerisi için, ilerisini daha sağlam ve bakabilmemiz ve emin adımlarla gidebilmemiz için altyapı bizim için çok değerli. O yönde de çalışmalarımız devam ediyor.

Biz tabii ki de Sultanlar Ligi'ndeyiz ama Adana için aslında kadın voleybol takımı bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirilmeli.. Ben öyle görüyorum. Çünkü bu hem Adana'nın imajı adına hem de kadın voleyboluna Adana'daki kız çocuklarının yaklaşımı adına çok önemli.

Biz haftada 3 gün ASKİ Spor Salonu'nda çalışıyoruz. Altyapılarımız orada çalışıyor. 2 günde kendilerine ait bir salon var. Orada çalışıyorlar. Haftanın bir günü de zaten müsabakalar oluyor. Bütün yaş gruplarında midilerden, miniklerden, yıldızlardan, gençlerden oluşan bir yarışmacı grubumuz var.

Orada da bu işe gönül vermiş uzun süredir bu işe emek veren antrenörlerimiz var iki tane. Onlarla çalışıyoruz. Tabii ki ilerleyen dönemde biz bunu büyütmek istiyoruz. ilerleyen dönemde bir salon projesi var Soner Başkanın. Bunu da gerçekleştirebilirsek çok daha büyük bir proje haline gelmiş olur.

LİGDE UZUN YILLAR KALICI OLMAK VE YAKLARIMIZI YERE SAĞLAM BASMAK LAZIM

Bizim lig dünyanın en zor ligi olarak kabul ediliyor. Yani bu ligde öncelikli olarak uzun yıllar kalıcı olmak, ayaklarımızın yere sağlam basması gerekiyor. Gerçekçi hedefleri öncelikle koymaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda takım kurduk. İlk hedefimiz uzun yıllar bu ligde kalıcı olmak. Kurduğumuz takım itibariyle de bu sene play-off ortamında olmayı çok istiyoruz. Bütün çalışmalarımızda ona göre yapıyoruz.

ADANALILAR İNANILMAZ DERECEDE TAKIMA SAHİP ÇIKTI

Avrupa tabii ki de yani bu gerçekçi hedeflerle birlikte ben ilerleyen süreçte olacağını düşünüyorum. Çünkü gerçekten çok büyük bir ilgi var. Hem kulüp bazında onursal başkanımız Soner Çetin, hem de Adana Demirspor Kulübü Murat Sancak çok ciddi yatırımları ve istekleri var bu konuda.. Halk da şu anda inanılmaz derecede takımımıza sahip çıkmış durumda.

KAPALI GİŞE OYNAYAN TEK TAKIMIZ

Şu anda Türkiye'de kapalı gişe oynayan tek kulüp biziz. Maç ayırmadan kendi iç sahadaki maçlarımızda her maç iki bin yüz, iki bin iki yüz kişiye ulaşabilen ve hatta salonun yetersizliğinden dolayı dışarıda kalan seyircilerimiz de oluyor. Kısa vadede çok şey başardık ama uzun vadede de tabii ki de Avrupa ortamında olmak istiyoruz. Çünkü hem şehir olarak hem de kulüp olarak bunu fazlasıyla hak ediyoruz.

KOMLEKS ÇALIŞMALARI

Soner Çetin başkanın bakanlığa vermiş olduğu bir yer var. Oraya atletizm pisti yapıldı, futbol sahaları yapıldı. Bir kompleks yapılıyor ve o kompleksin içinde de kendi salonumuzu yapmayı çok istiyoruz. Sadece salon olarak düşünmemek lazım.. İçerisinde oyuncuların dinlenme alanından, altyapının A takımla beraber iç içe olduğu bir yani antrenman salonu ayrı, maç salonunun ayrı olduğu bir kompleks düşünüyoruz. Aklınıza gelebilecek her şeyi bu salon içinde bulundurmaya, barındırmayı istiyoruz.

Tabii ki de bunlar da zamanla olacak şeyler. Önümüze hep gerçekçi hedefler koyduk. Geçen sene de ilk hedefimiz Sultanlar Ligi'ne çıkmaktı, onu gerçekleştirdik. Bu sene de öncelikle ligde kalıcı olmak, Çukurova Belediyesi Adana Demirspor markasını ve Adana'yı tüm Türkiye'ye kabul ettirip bu yönde ilerleme sağlamak ve tabii ki ilerleyen bir iki yıl içerisinde de kesinlikle Avrupa Kupası'nda oynayan bir kulüp ve şehir olmayı çok istiyoruz.

Adana Demirspor futbolda geldiği yer itibariyle bir marka artık. Adanaspor'da öyle.. Daha önceki yıllarda BOTAŞ bunu uzun yıllar yaptı. Menderes Kapalı Spor Salonu'nda hep kapalı gişe oynadılar. Avrupa'da üst düzey liglerde oynadılar. Finallerde oynadılar. Biz de inşallah bunu gerçekleştirmeyi çok istiyoruz.

Bunun için de olmazsa olmaz spor tesisi diyelim yani sadece kapalı spor alanı olarak değerlendirmiyoruz biz onu. Komple bir tesis kazandırılırsa bu bizim tabii ki de elimizi daha da kolaylaştırır.

TUĞÇE KEÇELİ; İKİ DEV BİR ARAYA GELİP EL ELE TUTUŞTU

Genel Menajer Tuğçe Keçeli de taraftarın verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Maç ayırımı, saati, günü ayırım yapmadan müthiş destek veriyorlar. Hepsine çok çok teşekkür ediyoruz. Bu takım halkın takımı.. Burada iki büyük devin bir araya gelip el ele tutuşması var. Kulübün niyeti olabildiğince fazla halka bu olanağı bir sosyal hak çerçevesinde sunmaktır” sözlerine yer verdi.

Keçeli, maçların neden Adnan mendereste oynanmıyor sorusuna ise, “Kameraların yerleşimi nedeniyle belirli bir derinlik ihtiyacınız var metre açısından. Ve bunun bir standardı var ve bu kulüplerin inisiyatifinde değil. Kullanılan sistem Türkiye Voleybol Federasyonu'nun onayladığı lisan. Yazılımı belli, kablolaması belli. Gelip kuran firmanın kim olduğu federasyon tarafından belli. Bir iş.  Şeffaf. Başka birçok branşa göre. Çünkü saha içerisinde anında görüyorsunuz. Ve biz kulüpler olarak bu olanağı, bu sistemin kurulabilmesi olanağını eee Sultanlar Ligi'nde mücadele ettiğimiz için sağlamakla yükümlüyüz. Adnan Menderes'in derinliği bu sisteme sağlama yerine getirmemize izin vermiyor” cevabını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.