TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanı açıkladı: "4,5 altındaki depremler olağan"

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Uzmanı açıkladı: "4,5 altındaki depremler olağan"

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, "4,5'in altındaki depremler normal depremler. Bilim adamlarının ekrana çıkıp 'deprem olabilir' söylemlerine gerek yok. Bilim adamı sokaktaki vatandaşımız gibi, köydeki nenemiz gibi konuşmaz" dedi. Ayrıca Baki, Kahramanmaraş, Bingöl ve Malatya'da riskin sürdüğünü, Adana'daki deprem riskinin ise yüzde 98 oranında geçtiğini belirtti.

"Fay deprem üretmez"
Osmaniye'de ve Adana'nın Ceyhan ile Kozan ilçelerinde hafif bir enerji birikimi olduğuna dikkat çeken Baki, "Oluşan 4,5 aşağısı depremler o enerji birikiminin boşalması. Fay deprem üretmez. Basınç deprem üretir. Yani 'Fay stres biriktirir' diye bir laf yok. 60-70 yıldır kaç tane deprem oldu ülkemizde. Deprem olabilir demek bilimsel bir yaklaşım değildir. Normal sıradan vatandaşımızın, köydeki nenemizin söylediği bir laftır" ifadelerini kullandı.

"Adana'da risk geçti"
Adana'da riskin yüzde 98 oranında geçtiğini söyleyen Baki, "Şimdi Adana'da önemli derecede risk geçmiş vaziyette. Yüzde 98, yüzde 99 oranında risk geçmiş vaziyette. Yani hasarsız evlere girilebilir. Bir sıkıntı fazla yok. Asıl sıkıntı hafif enerji birikimi olan Ceyhan, Saimbeyli, Kozan ve Osmaniye arasında. 4,5'in altındaki depremler normal depremler. Zaten bu dünyada deprem olmazsa hayat olmaz" şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.